Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_813e45a8dcc87eb4088143dc34093a9e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Onko terveydenhuollon kriisi enää kenenkään hallinnassa? Seuraa A-Talkia suorana – Uutisalue

Onko terveydenhuollon kriisi enää kenenkään hallinnassa? Seuraa A-Talkia suorana

A-Talkissa keskustelevat THL:n pääjohtaja Mika Salminen, terveydenhuollon professori Kristiina Patja, sekä osastopäälliköt Kari Hakari STM:stä ja Ville-Veikko Ahonen VM:stä.

Miten hallituksen säästötavoitteet vaikuttavat sote-palveluihin? Seuraa A-Talkia suorana.

Terveydenhuollon rahat ovat loppu ja hoitojonot pitkiä. Samalla hallitus aikoo leikata sosiaali- ja terveysalalta lisää.

Petteri Orpon (kok) hallitus perustelee säästötarvetta sillä, että sote-palveluista vastaavien hyvinvointialueiden kustannukset ovat paisuneet ennakoitua suuremmiksi. Vantaa-Kerava hakee valtiolta 80 miljoonan euron lisärahoitusta, ja Helsinkiä lukuunottamatta kaikki muutkin alueet tekevät tappiota.

Lisäsäästöjen saavuttaminen vaatisi hoidon laadusta tai hoitajien määrästä tinkimistä, arvioi sosiaali- ja terveysministeriö.

Hallituksen mukaan julkisista menoista on pakko leikata, jotta valtion velkaantuminen saadaan kuriin. Velkaantuminen vaarantaa hallituksen mukaan sekä Suomen talouden tasapainon että kansainvälisen uskottavuuden.

Valtio ottaa tänä vuonna lisää velkaa lähes 13 miljardia euroa. Lisäleikkauksia tarvitaan jopa kolmen miljardin euron edestä, sanoo valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.)

Miten terveydenhuollon kriisi ratkaistaan? Seuraa A-Talkia suorana tässä jutussa.

Studiossa keskustelevat THL:n pääjohtaja Mika Salminen, terveydenhuollon professori Kristiina Patja sekä osastopäälliköt Kari Hakari sosiaali- ja terveysministeriöstä ja Ville-Veikko Ahonen valtiovarainministeriöstä.

Uutinen päivittyy.

Source Link yle.fi