Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_930ef397785cc5daad732dc656021aa8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
120 kilpailussa laukannut hevonen pysyi askelillaan – kuski ei uskaltanut hengittää rattailla – Uutisalue

120 kilpailussa laukannut hevonen pysyi askelillaan – kuski ei uskaltanut hengittää rattailla

Naputus onnistui pitkästä aikaa.

Suomenhevostamma Naputus on kilpaillut urallaan 211 kertaa. Kun Hippoksen tilastojen mukaan sen laukkaprosentti on 57, nopean laskutoimituksen perusteella Kari Viljakaisen suojatti on laukannut 120 kilpailussa urallaan. Ei mikään ravikone siis.

Keskiviikkona Vermossa 14-vuotias veteraani pysyi oikealla askellajilla kovien suomenhevostammojen lähdössä. Se tarkoitti tyylikästä kirivoittoa.

Ohjastaja Jarmo Saarela sanoi voittajahaastattelussa, että laukka oli tälläkin kertaa lähellä.

– Pari kertaa oli. Naputus on vahva ja muutenkin asiallinen hevonen, mutta sillä on omia kujeitaan, joiden vuoksi laukka pitää tehdä usein, vaikka ei olisi syytäkään.

Haastattelija Nelly Korpikoski kysyi Saarelalta, uskalsiko tämä hengittää rattailla laukan pelossa loppusuoralla.

– En oikein.

Saarela on yksi alkuvuoden huippumenestyjistä kotimaisissa raveissa. Ykköstiloja on keskiviikon jälkeen kasassa 30. Saldolla ollaan kirkkaasti ajajaliigan kärkikolmikossa Santtu Raitalan ja Hannu Torvisen kanssa.

Muutaman kauden takainen supertähti Le Gros Bill oli ravien seuratuin hevonen. Pitkältä tauolta palannut ori oli liikkeellä säästöjuoksutaktiikalla, mutta kiri takajoukoista sen verran liukkaasti kakkoseksi, että jatkoa seurataan suurella mielenkiinnolla.

Kolmen kilometrin kisan voitti säästöreissun kärjen takana saanut Nemea Kato. Hannu Torvinen ohjasti Christa Packalénin valmentamaa oria.

– Hevonen on ollut vähän tasainen. Voitto oli yllätys, vaikka saatiinkin nappireissu, Torvinen kommentoi.

Briljantti Buugi voitti vuosi sitten näihin aikoihin Vermon T65-raveissa lähes sadalla metrillä. Keskiviikkona voittomarginaali laskettiin senteissä.

Ohjastaja-valmentaja Jukka Kauppista hymyilytti ja tuuletutti voittajaseremonioissa.

– Oriilta alkaa pikkuhiljaa irtoamaan tauon jäljiltä. Se on jaksava hevonen ja iloinen poika, joka toivottavasti kehittyy vielä.

Sahara C Lebrity jatkoi Tapio Mäki-Tulokkaan tallin voittotehtailua. Valmentaja pelkäsi etukäteen takarivin ulointa lähtöpaikkaa, mutta tamma saikin täydellisen juoksun kärkiparin tuntumassa. Antti Teivaisen ajokin tarvitsi iskeä kiriin vasta maalisuoran alussa.

– Hevonen on ollut hyvässä kunnossa jo jonkin aikaa, mutta lähtöpaikat eivät ole olleet puolella. Tamma ei myöskään ole aina antanut ihan kaikkeaan ulos, mutta toivotaan että se menee eteenpäin kevään mittaan, Mäki-Tulokas sanoi.

Lue lisää: Menestystreenari päivitti valmennusfilosofiaansa – jyrää nyt tilastokärjessä

Janne Ranta-Krenkun valmentama Activist oli paras enintään 35 000 euroa tienanneiden sarjassa. Nopea ruuna juoksi kärkipaikalla ja sai kovaa painetta kirivaiheessa, mutta kesti hienosti.

– Ei tarvinnut hoputtaa hevosta kiihdytyksessä, se meni itse keulapaikalle. Activist on ailahdellut välillä, mutta nyt se on tehnyt hyvää jälkeä, ohjastaja Seppo Markkula sanoi.

Markkula kehui etenkin Activistin ajo-ominaisuuksia.

– Yksi parhaista, millä olen ajanut. Ihan kahdella sormella kevyesti voi ohjastaa.

Sarjaa alempana ajettiin kierrosta pidemmällä matkalla 2620 metrillä. Suosikkikaksikko Kiikku’s Nea–Jeppas Winston otti yhteen matkalla ja Mickey Match keräsi hedelmät loppusuoralla. Santtu Raitala ohjasti Juho Ihamuotilan valmennettavaa.

Oikea T65-rivi

T65-1: 7 Naputus

T65-2: 4 Briljantti Buugi

T65-3: 11 Sahara C Lebrity

T65-4: 2 Nemea Kato

T65-5: 3 Activist

T65-6: 10 Mickey Match

Kuusi oikein -tuloksille: 1061,64 euroa

Viisi oikein: 49,84 e

Source Link is.fi