Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4f436c840a90c78fbff9d2a82d210fa3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
182-senttinen mäkimies painoi vain 60 kiloa – olympia­urheilija avautui vuosi­kausien piinastaan – Uutisalue

182-senttinen mäkimies painoi vain 60 kiloa – olympia­urheilija avautui vuosi­kausien piinastaan

Dominik Peter avautuu erittäin ikävistä kokemuksistaan.

Sveitsiläinen ex-mäkihyppääjä Dominik Peter, 22, on avautunut ahdingostaan Blick-lehdelle. Peter kertoo menneensä vuosien ajan nukkumaan nälkäisenä.

Peter sanoo ymmärtäneensä jo varhaisteininä, että painontarkkailu on iso osa mäkihyppyä. Tämä johti kuitenkin siihen, että hän koki painonsa ja kevyenä pysymisen olevan tärkeämpää kuin fyysinen suorituskyky ja urheilullinen nautinto.

Blickin jutussa 182-senttisen Peterin kilpailupainoksi kerrotaan noin 60 kiloa. Hänen jatkuva painontarkkailunsa sekä syömisestä ja ravinnosta stressaaminen johtivat ikäviin ongelmiin.

Peter eli pitkiä jaksoja nälkäisenä, mutta saattoi joskus ryhtyä ahmimaan poikkeuksellisesti.

– Tungin kaiken löytämäni sisääni. Näin vain pitsoja, spagettia ja makeisia, kun suljin silmäni.

– Saatoin syödä kolme pakastepitsaa, paketin keksejä ja 350 gramman pussin M&M’s -suklaamakeisia nopeasti yhdellä kertaa, Peter kertoo.

Hän sanoo ahdistuneensa myös siitä, että valmentajat tarkkailivat urheilijan painoa ja lausuivat painoon liittyviä kommentteja.

Blick-lehti kertoo ottaneensa yhteyttä erääseen Peterin tässä aiheyhteydessä mainitsemaan valmentajaan, mutta tämä ei kommentoinut asiaa. Sveitsin hiihtoliitto puolestaan vakuutti, että urheilijan terveys on asialistan kärjessä.

Olympiakävijä Peter on sittemmin saanut ammattiapua ongelmiinsa ja sanoo nyt lopettaneensa mäkihyppääjän uransa.

Hänen kerrotaan painavan nykyisin noin 70 kiloa ja työskentelevän meijerissä. Peter sanoo tähtäävänsä nyt poliisin ammattiin.

– Tunnen oloni vartalossani jälleen hyväksi.

Source Link is.fi