Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8dfe3af5064b86a2ec7cbd9bd3d1a607, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Aarteen­etsijä teki todellisen löydön Englannissa – Uutisalue

Aarteen­etsijä teki todellisen löydön Englannissa

”Vavisuttava löytö” oli noin 15 senttimetrin syvyydessä.

Onnekas aarteenmetsästäjä kaivoi viljelysmaalla lähellä Walesin rajaa esiin kultahipun, jonka uskotaan olevan suurin Englannista koskaan löydetty.

Asiasta uutisoivat esimerkiksi CNN ja BBC.

Richard Brock löysi 64,8 grammaa painavan kultahipun Shropshire Hillsistä. Huutokauppatalo Mullock Jones julkaisi kultahipusta kuvan Instagramissa.

Hiro’s Nugget -lempinimen saaneen kultakimpaleen arvo liikkuu arvion mukaan 30 000 punnan (34 959,68 euron) ja 40 000 punnan (46 612,90 euron) välillä. ”Kultanuggetti” on huudettavana Mullock Jonesin huutokauppatalossa.

– Olemme käsitelleet kultaa ennenkin, mutta yleensä sormuksen, korujen tai kolikoiden muodossa. Mutta tämä on varmasti meille kertaluonteinen tapaus, huuto­kaupan­pitäjä Ben Jones sanoi BBC:n mukaan.

Richard Brockin päivä toukokuussa 2023 ei näyttänyt suotuisalta aarteen­etsinnälle. Hän saapui aarteen­etsintä­kaivauksille tunnin myöhässä ja huomasi, ettei hänen metallin­paljastimensa toiminut.

Brock kääntyikin vanhemman laitteensa puoleen, jossa oli haalistunut näyttö, BBC kirjoittaa.

Aluksi hän löysi vain vähäarvoisen kolikon, mutta muutaman minuutin kuluttua hän teki vavisuttavan löydön, lehdet kirjoittavat. Kultakimpale löytyi noin 15 senttimetrin syvyydestä.

67-vuotias Brock aloitti metallinetsinnän vuonna 1989, BBC kirjoittaa.

BBC:n mukaan Brock aikoo jakaa kultakimpaleesta saamansa tuotot maan­omistajan kanssa.

Suomesta suurin koskaan löydetty kultahippu painoi 392,9 grammaa.

Source Link is.fi