Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ae101421c0c84bc1abdbabfc190001ec, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Äidin koronarokotus raskauden aikana suojaa myös vauvaa – Uutisalue

Äidin koronarokotus raskauden aikana suojaa myös vauvaa

Suoja oli erityisen vahva deltaviruksen aikoihin, mutta vaikutus näkyy myös nyt omikronviruksen ollessa valtavirus.

Tuoreen tutkimuksen mukaan vauvan riski joutua sairaalahoitoon koronavirusinfektion takia oli 80 prosenttia pienempi deltaviruksen aikaan ja 40 prosenttia pienempi omikronviruksen aikaan, jos hänen äitinsä oli ottanut kaksi koronarokotusta. Myös riski joutua tehohoitoon oli pienempi, jos äiti oli rokotettu.

Rokotuksen suoja vauvalle oli suurin, jos äiti oli saanut rokotuksen 20. raskausviikon jälkeen.

Samanlaisia tuloksia on saatu aiemminkin, mutta nyt julkaistu tutkimus on suurempi ja ensimmäinen, joka kattaa myös omikronviruksen aikakauden. Vaikutus johtuu mitä luultavimmin vasta-aineista, jotka vauva saa äidiltään raskauden aikana.

Tutkimus julkaistiin New England Journal of Medicine -lehdessä, ja se perustuu 537 koronavirusinfektion vuoksi sairaalahoitoon joutuneen ja 512 muusta syystä sairaalahoitoa tarvinneen verrokin seurantatietoihin.

Source Link is.fi