Banner Before Header

Ainakin 19 kuollut kerros­talo­palossa New Yorkin Bronxissa, loukkaantuneita on kymmeniä – ”Yksi pahimmista paloista nyky­aikana”

New Yorkissa Bronxin kaupunginosassa syttyneessä rakennuspalossa on kuollut ainakin 19 ihmistä, joista yhdeksän oli lapsia. Aiheesta kertoo muun muassa Bloomberg.

Kaupungin palopäällikkö Daniel A. Nigro luonnehtii tulipaloa yhdeksi viime aikojen pahimmista koko kaupungissa.

Pormestari Eric Adamsin vanhempi neuvonantaja Stefan Ringel vahvisti kuolleiden määrän sunnuntaina Associated Pressille.

Sairaalahoidossa hengestään kamppailee 32 ihmistä. Kaiken kaikkiaan loukkaantuneita on New Yorkin pormestarin mukaan 63.

– Luvut ovat järkyttäviä. Tämä on yksi pahimmista paloista nykyaikana, pormestari Adams sanoi tiedotustilaisuudessa New York Timesin mukaan.

Palo levisi nopeasti 19-kerroksisessa tiilitalossa.

New Yorkin kaupungin palokunnan (FDNY) mukaan palopaikalle Bronxin Twin Parkiin tuli noin 200 palokunnan väkeen kuuluvaa sammuttamaan 19-kerroksisen rakennuksen tulipaloa East 181st Streetillä.

– Tämä on ennennäkemätöntä, palopäällikkö Nigro kertoi lehdistölle.

Sunnuntain tulipalo sai alkunsa toisessa ja kolmannessa kerroksessa sijaitsevasta kaksikerroksisesta huoneistosta. Tulipalon syttymissyytä tutkitaan. Palokunnan mukaan asunnon ovet olivat auki, mikä ilmeisesti sai palon kiihtymään ja levittämään savua nopeasti ylöspäin.

Palolaitos oli paikan päällä kolmessa minuutissa hälytyksestä, ja savua oli jo talon kaikissa kerroksissa. Palomiehet kohtasivat käytävillä pormestarin mukaan erittäin raskasta savua. New York Timesin mukaan talon olosuhteet olivat vaikeat ja savua kaikkialla.

Paikan päältä otetuissa kuvissa näkyy, että monet ikkunat ovat rikki. New York Timesin mukaan joistakin ikkunoista roikkui lakanoita.

Uhrit löydettiin New Yorkin palolaitoksen mukaan eri kerroksista käytäviltä. Monet kuolivat palolaitoksen mukaan sydämenpysähdykseen ja monen kuolema aiheutui savun hengittämisestä.

Sunnuntain palo syttyi vain muutama päivä sen jälkeen, kun Philadelphian rakennuspalossa kuoli 12 ihmistä. Heistä kahdeksan oli lapsia.

Asuintalo on New York Timesin mukaan rakennettu vuonna 1972 ja siinä on 120 asuntoa kaupungin rekisterien mukaan.

Talon ulkoseinällä on selviä palomerkkejä.

Juttua täydennetty klo 23.25 lisätiedoilla tulipalosta.

Source Link is.fi