Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d2b030b817dcbb224dbeb344d0653dc5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Aku Hirviniemen ja Janne Katajan tuotanto­yhtiöltä konkurssi­hakemus – Uutisalue

Aku Hirviniemen ja Janne Katajan tuotanto­yhtiöltä konkurssi­hakemus

Näyttelijä Janne Kataja kertoo asiasta sosiaalisessa mediassa.

Aku Hirviniemen ja Janne Katajan tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy hakeutuu konkurssiin.

Kataja kertoo asiasta Instagramissa.

– Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy on valitettavasti joutunut jättämään vapaaehtoisen konkurssihakemuksen, Kataja kirjoittaa päivityksessään.

Hihhihhii Oy on Katajan ja Hirviniemen yhdessä perustama yhtiö, jonka toimiala oli alun perin tapahtumatuotanto, radio ja tv-toiminta sekä elokuvien ja videoiden tuotanto. Myöhemmin toiminta laajeni kiinteistöalalle ja lelukauppoihin.

Hirviniemi erosi yhtiön hallituksesta viime marraskuussa niin sanotun viestikohun myötä.

Hirviniemen toiminta nousi otsikoihin lokakuussa, jolloin Seiska-lehti uutisoi hänen lähetelleen seksuaalissävytteisiä viestejä naisille. Ilta-Sanomien haastattelemat naiset kertoivat tämän jälkeen myös kokemuksiaan Hirviniemen viestittelystä.

Lue lisää: Useat naiset kertovat: Aku Hirvi­niemi lähetteli roiseja seksi­viestejä – ”Hän bongasi meidät yleisöstä”

Viestien kohteiksi joutuneet naiset kokivat, että Aku Hirviniemi on käyttänyt maineikkaan tv-julkkiksen valta-asemaa väärin. Hän oli lähetellyt useille naisille epäasiallisia viestejä, ja jotkut naisista kokivat ne ahdistaviksi.

Kohun jälkeen Hirviniemi pyysi käytöstään anteeksi Instagram-julkaisussa ja vetäytyi julkisuudesta. Myös useita hänen työprojektejaan peruttiin kohun seurauksena.

Hihhihhii Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Janne Katajan isä Pekka Kataja kertoo Ilta-Sanomille, että konkurssihakemuksen taustalla on yleinen vaikea taloustilanne.

– Liiketoiminta on vaikeaa saada kannattavaksi tässä taloustilanteessa, kun on korkea inflaatio. Ostovoima on heikentynyt, Pekka Kataja kertoo.

Hänen mukaansa erityisesti liiketilojen kallis hinta on kurittanut yritystoimintaa.

– Kauppapaikkojen kalleus ei vastaa liikevaihtoa.

Katajan mukaan liiketilat Helsingissä ja Tampereella ovat kalliitta. Lelukauppatoiminta ei hänen arvionsa mukaan todennäköisesti jatku.

– Todennäköisesti lelukauppatoiminta menee tässä samalla. Prosessi on kuitenkin vasta alkutekijöissään, ja on vaikeaa sanoa, löytyisikö toiminnalle vielä jatkajaa.

Pekka Kataja muistuttaa, että yhtiön suurimmat osakkaat ovat Aku Hirviniemi ja Janne Kataja, mutta yhtiössä on kaikkiaan kahdeksan osakasta.

– Tv- ja elokuvatuotanto meillä on voinut ihan hyvin. Lelukauppa on se, joka ei nyt kannata, puheenjohtaja Kataja sanoo.

Suomen Asiakastiedon mukaan Hihhihhii Oy teki vuonna 2022 liikevaihtoa 498 4000 euroa ja liikevaihto laski 8,8 prosenttia.

Viime vuosina yhtiö on ollut vaikeuksissa. Seiska uutisoi viime vuoden lopulla, että Hihhihhii oli tehnyt kahden edeltävän tilikauden aikana tappiota yhteensä 630 172 euroa.

Source Link is.fi