Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bbb93124d2cf6ba789f8d5b3811ee211, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
AL: Suomalaisten verotukseen tulossa suuri muutos? Verohallinto vihjaa – Uutisalue

AL: Suomalaisten verotukseen tulossa suuri muutos? Verohallinto vihjaa

Teknisesti muutos olisi jo mahdollinen.

Suomalaisten tileille tipahtavat veronpalautukset voivat jatkossa jäädä historiaan, kun verotuksen säätäminen tapahtuisi reaaliaikaisesti. Sama koskee luonnollisesti myös jälkiveroja eli mätkyjä.

Jatkossa verottajalta tulisi veronmaksajille tekstiviestejä tai sähköposteja, joissa kerrotaan, että veroprosenttia olisi hyvä muuttaa. Taustalla voisivat olla esimerkiksi muutokset palkassa.

Tämän kaltainen järjestelmä olisi teknisesti mahdollista ottaa Suomessa käyttöön vaikka heti, kertoo verohallinnon pääjohtaja Markku Heikura Aamulehdelle.

– Suurin osa suomalaisista saa palkka- tai eläketuloja. Heidän verotus osuisi paljon paremmin kohdalleen, Heikura sanoo.

Tätä ennen pitäisi lakeja kuitenkin muuttaa.

– Isot lainsäädäntöhankkeet vievät yleensä noin kaksi ja puoli vuotta aikaa. Jos halutaan olla optimistia ja toiveikkaita, niin nämä voisivat olla voimassa vuonna 2027, Heikura sanoo.

Verohallinnossa ajatus reaaliaikaisesta verotuksesta nousi esiin jo vuosikymmen sitten, mutta lainsäädäntö on estänyt hankkeen toteuttamisen.

Tilannetta helpotti vuoden 2019 alussa käyttöön otettu tulorekisteri. Sen avulla Verohallinto on saanut reaaliaikaisen näkymän tulonsaajan tuloihin, mikä on auttanut esimerkiksi uuden verokortin laadinnassa.

Verottaja saa veroprosentin muuttamiseen liittyen noin 700 000 puhelua vuodessa. Verokorttimuutoksia tehdään vuosittain reilusti yli miljoona.

Source Link is.fi