Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4814a72065da59dab1fc844158313923, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Älä skippaa näitä! Seitsemän mieltä piristävää sarjaa – Uutisalue

Älä skippaa näitä! Seitsemän mieltä piristävää sarjaa

Päivät pimenevät, sää on kökkö, energia on hukassa eikä oikein mitään jaksaisi tehdä. Ei hätää, keräsimme loppuvuoden lohdukkeeksi seitsemän herttaista tv-sarjaa!

Ted Lasso, AppleTV+

Jason Sudeikis on kuin luotu futisvalmentaja Ted Lassoksi. Kuva: AppleTV+

Kun kolmannen kauden päätösjakso – ja samalla koko Ted Lasso -sarjan (2020–2023) viimeinen jakso – oli loppunut, mielen valtasi selittämätön haikeus. Enkö enää kuule Ted Lasson (Jason Sudeikis) sydämellisiä sutkautuksia, Roy Kentin (Brett Goldsteinin) murinaa tai Dani Rojaksen (Cristó Fernández) hangonkeksimäisessä hymyssä lausuttua Football is life! -heittoa! Nytkö koko kuvitteellinen AFC Richmondin jalkapallojoukkue kaikkine hahmoineen on poissa? Ei edes tarvitse olla kiinnostunut brittifutiksesta rakastuakseen yhdentoista Emmy-palkinnon voittajaan, älykkääseen komediasarjaan Ted Lassoon. Sarjaan on ihana kietoutua, kun maailma ahdistaa ja ulkona vaanii märkäkenkäsää.

Lue lisää: Nämä on pakko nähdä! Viisi sarjaa, jotka takuulla piristävät mielen

Lue lisää: Netflixin seksikomedian tähti sai roolin Barbie-elokuvasta poikkeuksellisen ulkonäkönsä takia

Natasha Lyonnen Charlie Cale on kuin naispuolinen Columbo. Kuva: Peacock

Poker Face, Skyshowtime

Veitset esiin -menestyselokuvan ohjaajan Rian Johnsonin Poker Face (2023) on pilke silmäkulmassa tehty rikossarja, joka on yhtä aikaa haudanvakava ja silti kepeä. Natasha Lyonnen Charlie Cale on kuin naispuolinen Columbo eli Peter Falkin tunnetuksi tekemä tv-etsivä.

Charlie vaikuttaa olevan pihalla suurimman osan ajasta. Hänellä on kuitenkin ilmiömäinen kyky, jonka takia hän joutuu pakenemaan Amerikan sydänmaiden halki. Poikkeuksellisten juonenkäänteiden lisäksi saadaan vielä roadmovie-henkeä ja komeita maisemia.

Firefly Lane, Netflix

Firefly Lanessa seurataan kahden ystävän (Sarah Chalke ja Katherine Heigl) elämää nuoruudesta keski-ikään. Kuva: Netflix

Elämänmakuinen, nostalginen, hauska ja samalla riipaiseva. Amerikkalaissarja Firefly Lane (2021–2023) perustuu Kristin Hannahin samannimiseen kirjaan (2008) ja kertoo yksinkertaisuudessaan parhaista ystävistä Katesta (Sarah Chalke) ja Tullysta (Katherine Heigl), jotka ovat mukana toistensa elämässä kaikenlaisissa käänteissä teinitytöistä nelikymppisiksi. 30 vuoden aikana ystävyys muuttaa muotoaan moneen kertaan, ja myös maailma ympärillä muuttuu. Sarjassa nähdään sujuvia piipahduksia menneille vuosikymmenille, jolloin lankapuhelimessa juoruttiin, silmälasit olivat jättimäisiä ja päälle puettiin vain värikkäitä kasarivaatteita.

Mutta ystävyyden lisäksi sarja kuvaa ennen kaikkea elämää: sen kauneutta ja kauheutta. Firely Lane koskettaa ja tarjoaa katsojalle ihania asioita ja sydäntä särkeviä tilanteita, joilla on varmasti yhtymäkohtia myös omaan elämään. Mutta varoituksen sana: tarvitset täyden paketin nenäliinoja katsoaksesi kaksi kautta ja 26 jaksoa sisältävän sarjan loppuun.

Nuoria Katea ja Tullya näyttelevät Ali Skovby ja Roan Curtis. Kuva: Netflix

Opiskelijaystävykset Frances (Alison Oliver, edessä) ja Bobbi (Sasha Lane) tutustuvat menestyvään aviopariin, ja nelikon suhteet kietoutuvat kiehtovasti toisiinsa. Kuva: Enda Bowe / Element Pictures / Yle

Keskusteluja ystävien kesken, Yle Areena & HBO Max

Menestyskirjailija Sally Rooneyn esikoisteokseen perustuva sarja Keskusteluja ystävien kesken (Conversations with Friends, 2022) lumoaa hahmojen välisellä raikkaalla kemialla ja intensiivisellä tunnelmalla.

Dublinilaiset ex-rakastavaiset, nykyiset bestikset Frances (Alison Oliver) ja Bobbi (Sasha Lane) tapaavat naimisissa olevan pariskunnan (Jemima Kirke ja Joe Alwyn). Nelikon suhteet kietoutuvat toisiinsa intohimoisine jännitteineen.

12-osainen ohjelma huokuu samanlaista vetoavaa indietunnelmaa kuin Rooneyn romaaniin pohjautuva hittisarja Normaaleja ihmisiä (2020).

Breeders-sarjan alussa Ally ja Paul (Martin Freeman ja Daisy Haggard) ovat pienten lasten vanhempia. Kuva: Miya Mizuno / FX / HBO Max

Breeders, HBO Max

Haastaviin elämäntilanteisiin voi saada lohtua, jos tietää jonkun toisenkin olevan polviaan myöten uponneena samanlaiseen suohon. Hobitti-tähti Martin Freemanin luoma sarja Breeders (2020–2023) antaa tumman huumorin sävyttämää vertaistukea lapsiperhearkea eläville. Paul ja Ally (Freeman ja Daisy Haggard) ovat sarjan alussa kahden pienen lapsen isä ja äiti, jotka kipuilevat vanhemmuuden, parisuhteen, uran ja ikääntyvien vanhempien kanssa. Kuvaukset arjen sattumuksista ovat toisinaan niin osuvia, että sarjan parissa tirskahtelee ääneen – vaikkei itse eläisikään lapsiperhearkea.

Tänä syksynä julkaistulla neljännellä ja viimeisellä kaudella Paulin ja Allyn lapset ovat varttuneet jo nuoriksi aikuisiksi.

Class of ’07, Prime Video

Class of ’07 (2023) on sekopäinen, mutta niin koukuttava! Elämässään epäonnistumisista toiseen kulkeva Zoe (Emily Browning) joutuu hyökytulvan iskettyä hakeutumaan kotiseutunsa korkeimmalle kohdalle, entiseen kouluunsa. Sattumalta siellä vietetään luokkakokousta. Kaunaisten naisten pitää yrittää selvitä hengissä ja pystyä selviytymään toisistaan. Sarja on australialainen, mikä näkyy ennakkoluulottomuutena ja pirskahtelevuutena.

Zoe (Amy Browning) ja Amelia (Megan Smart) yrittävät selviytyä hengissä luokkakokouksesta Class of ’07 -komediasarjassa.

Sydämen kutsumus, Yle Areena

Kauas arjen kiireistä – niin ajassa kuin etäisyydessä. TV1:n arki-iltapäivien sarjana muistettu Sydämen kutsumus (When Calls the Heart, 2014–) on palannut jo kymmenellä kaudella kuvitteelliseen Hope Valleyn kaupunkiin 1900-luvun alkupuolen Kanadaan.

Hope Valleyn kaupungin ihmisiä ja tapahtumia seuraavan sarjan keskushenkilö on opettaja Elizabeth (Erin Krakow, kesk.) Kuva:  Believe Pictures / Hallmark / Yle

Tosin kaupungin nimi oli vielä avauskaudella Coal Valley, mutta tuhoisan kaivosonnettomuuden jälkeen nimi vaihtui toisen kauden alussa toiveikkaammaksi.

Hallmark Channellin sarja lupailee tuttuja romantiikan juonteita, ihmissuhdekiemuroita ja monia henkilöhahmoja seurattavaksi. Päähenkilö on isommasta kaupungista Hope Valleyyn opettajaksi saapunut Elizabeth (roolissa Erin Krakow), joka rakastui ratsupoliisi Jack Thorntoniin (Daniel Lissing). Dramaattisesti Jack menehtyi pelastustehtävissä viidennen kauden lopulla – kun Elizabeth odotti parin esikoista.

Tuoreimmilla kausilla Jack-pojan äidillä Elizabethilla on ollut ”hallmarkmainen” pulma: kumman miehen valita? Liikemies Lucas Bouchard (Chris McNally) veti pitemmän korren, ja ratsupoliisi Nathan Grant (Kevin McGarry) jäi haikailemaan.

Sydämen kutsumus perustuu kanadalaiskirjailija Janette Oken kirjoihin, ja tv-sarjan takana on Michael Landon Jr.

Source Link is.fi