Banner Before Header

Älä usko lähtölistoja – nuori ruotsalainen huippuvalmentaja ei vie lauantain suurkilpailua

Vermon isännöimien Toto75-ravien lähtölistoilta putkahti silmille yllätys. Niiden mukaan yksi kisat huipentavan Käpylä Grand Prix’n 16 hevosesta on räväkän ruotsalaisvalmentajan Adrian Kolgjinin treenaama ja Anniv Ab:n omistama Ganyboy.

28-vuotiaan nuoren polven tähtivalmentajan Kolgjinin treenattavia ei ole nähty Suomen raveissa koskaan aiemmin. Eikä nähdä nytkään kuin paperilla.

Hevonen osallistuu lauantain suurkilpailuun, mutta Kolgjini ei kuulu enää sen arkeen. Ganyboy vaihtoi omistajaa nettihuutokaupassa toissa viikolla ja majailee nyt Esa Holopaisen valmennuksessa. Ruunan uusi omistaja on Marco Hautamäki.

Radoilta vajaat 1,3 miljoonaa kruunua (n. 130 000 euroa) juosseen 7-vuotiaan hevosen valmentajatiedot päivittyvät vastaamaan nykytilannetta pian.

– Omistajan- tai valmentajanvaihdoksen yhteydessä saattaa tulla ilmoittamiskielto riippuen siitä valmentajasta, jolta hevonen lähtee. Omistajanvaihdos on paperilla tekemättä juuri tästä syystä. Vielä kun välittäjänä on huutokauppayhtiö, niin kestää hetken, Hautakoski viestitti IS:lle.

Saksassa syntynyt ja urallaan myös Ranskassa, Tanskassa ja Norjassa kilpaillut Ganyboy saapui Holopaisen talliin maanantaina.

– Ihan OK-kunnossa ruuna löysi Suomeen, mutta totta kai reissaaminen vie veronsa. Olisin tyytyväinen, jos hevonen yltää korotetulle rahasijalle lauantaina, Hautakoski kertoi.

Otteista harjoituksissa omistaja neuvoi kysymään uudelta valmentajalta.

Joten kysytään.

Minkälainen on ollut ensituntuma tulokkaasta, Esa Holopainen?

– Keskiviikkona treenattiin ensimmäistä kertaa, mutta tosi nätisti, kun hevosella oli pitkä matkustus alla ja se tosiaan tuli meille ihan vasta. Muutama veto ajettiin, kovimmillaan 1.25.n kyytiä. Siinä vauhdissa ruuna oli tosi kivan tuntuinen.

Ganyboy on kilpaillut usein pitkillä matkoilla. Kuinka vahvalta mörssäriltä se vaikuttaa?

– Sellaiselta juuri, että pitkät matkat sopivat hyvin. Mutta mitään syvällistä analyysia ei pysty tekemään, kun en ole edes nähnyt ruunan aiempia juoksuja vielä.

Kuinka summaat odotukset lauantain kilpailusta?

– Kilpailutilanne on ihan arvoitus ennestään tuntemattoman hevosen kanssa. Ganyboy kyllä tuntuu kiltiltä ja toimivalta. Sanotaan klassisesti, että rahasija olisi hyvä.

Source Link is.fi