Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0eb704ebcb704f9d25b93bed62b5abe8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Aleksander Barkovilta kova temppu – tähtipuolustaja lateli hurjan ylistysvirren: ”Eturivissä tässä näytelmässä” – Uutisalue

Aleksander Barkovilta kova temppu – tähtipuolustaja lateli hurjan ylistysvirren: ”Eturivissä tässä näytelmässä”

NHL:n vahvasti suomalaisväritteiset joukkueet Florida Panthers ja Carolina Hurricanes varmistivat Suomen aikaa viime yön NHL-kierroksella paikkansa pudotuspeleissä.

Florida kuitenkin hävisi New York Islandersille 2–3 kotijäällään. Panthersin Aleksander Barkov teki maalin ja syötti yhden. Puolustaja Niko Mikkolalle kirjattiin syöttöpiste Barkovin 2-1-maaliin.

– Viime vuonna emme päässeet pudotuspeleihin kuin vasta kauden viimeisessä ottelussa. Nyt meillä on tilaa hengittää. Tietenkin kovaa työtä on edessä. Meidän pitää olla parempia kuin parissa viime pelissä, Florida-kapteeni Barkov pohti.

Barkov, 28, on iskenyt NHL:ssä nyt 728 runkosarjapelissä tehot 262+438=700.

Suomalaisista kiekkoilijoista vain Jari Kurri (483 ottelua) ja Teemu Selänne (541 ottelua) ylsivät 700 tehopisteeseen Barkovia nopeammin.

Ottelun jälkeen Barkovilta kysyttiin, mitä 700 pisteen rajapyykin ylittäminen merkitsee.

– Se merkitsee paljon. Pienenä poikana en olisi voinut kuvitellakaan olevani tässä tilanteessa nyt. Se on yksi asioista, joita tajuaa luultavasti vasta uran jälkeen.

– Olen ollut täällä jo kauan ja elänyt unelmaani joka päivä. Joku sanoi ensimmäisenä vuotenani täällä, että jokaisesta päivästä pitää nauttia, koska ura menee nopeasti. Nämä ovat olleet nopeat 11 vuotta, mutta toivottavasti monia on vielä edessä.

Aleksander Barkov kirjautti tehot 1+1, mutta Florida hävisi New York Islandersille.

Kurrin, Selänteen ja Barkovin lisäksi yli 700 pistettä NHL:ssä ovat saalistaneet Saku Koivu, Olli Jokinen ja Mikko Koivu.

Florida-puolustaja Aaron Ekblad, 28, hehkutti Barkovia seuran nettisivuilla vuolaasti.

– On ollut hauskaa kasvaa hänen kanssaan. Hän on paras johtaja ja roolimalli. Hänen jalanjäljissään kulkeminen on aina ollut minulle herkkua. Näette, mitä hän tekee jäällä. On todella siistiä olla eturivissä tässä näytelmässä.

Florida eteni pudotuspeleihin viidettä kautta putkeen. Barkov on Floridan ykkösmies pudotuspelien syöttöpisteissä (26), pisteissä (37) ja pelatuissa otteluissa (47).

Viime kaudella Florida hävisi Stanley Cupin finaaleissa Vegasille voitoin 1–4. Lisäksi Florida on ollut finaaleissa kauden 1995–96 päätteeksi, jolloin Colorado jyräsi mestaruuteen voitoin 4–0.

Floridan päävalmentajalla Paul Mauricella on eniten runkosarjaotteluita NHL:n päävalmentajista ilman Stanley Cupia.

Barkovista puolestaan voisi tulla ensimmäinen suomalaissyntyinen pelaaja, joka voittaa Stanley Cupin joukkueensa kapteenina. Ainoat Pohjois-Amerikan ulkopuolelta tulleet voittajakapteenit ovat Gabriel Landeskog (2022 Colorado), Aleksandr Ovetškin (2018 Washington), Zdeno Chara (2011 Boston) ja Nicklas Lidstrom (2008 Detroit).

Aaron Ekblad.

Aaron Ekblad on pelannut koko NHL-uransa kaudesta 2014–2015 lähtien Florida Panthersissa. Kuva: Icon Sportswire / Getty Images

Sebastian Aho jatkoi hurjaa virettään

Myös Carolina Hurricanes varmisti paikkansa pudotuspeleissä nujertamalla Detroit Red Wingsin 4–0. Sebastian Aho viimeisteli joukkueensa ensimmäisen maalin, joka oli hänelle 250:s NHL:ssä. Aho kirjautti myös kaksi syöttöpistettä.

– Pääsen pelaamaan mahtavien pelaajien kanssa, pelaan paljon minuutteja ja ylivoimaa, joten odotan itseltäni tehoja. On aina mukavaa tehdä maaleja ja pisteitä, mutta katson peliäni hiukan eri tavalla, kuten miten pärjään pelin jokaisessa kolmessa osa-alueessa, Aho selvitti.

Aho on nyt koonnut 83 tehopistettä tällä kaudella. Luku sivuaa hänen kausiennätystään NHL:ssä.

Lue myös: Sebastian Aho pelaa elämänsä jääkiekkoa, kun rinnalle löytyi vihdoin huipputason laituri

Sebastian Aho iski Carolinan voitossa tehot 1+2.

Nashvillen ja MacKinnonin putket poikki

Montreal Canadiensin Jesse Ylönen ja Joel Armia olivat puolestaan joukkueensa voiton takuumiehinä, kun Montreal kaatoi Philadelphia Flyersin kotikaukalossaan maalein 4–1. Ylönen teki joukkueensa 2–0-maalin. Armia oli 3–0-maalin viimeistelijänä ja 4–1-loppulukeman syöttäjänä.

Jesse Ylönen ja Joel Armia auttoivat maaleillaan Montrealin voittoon Philadelphiasta.

San Jose Sharksin Mikael Granlund kerrytti pistepottiaan tekemällä joukkueensa ainokaisen, kun Sharks hävisi Minnesota Wildin kotikentällä 1–3.

Dallas Stars kukisti vieraskentällä Vancouver Canucksin maalein 3–1. Dallasin tähti Roope Hintz teki heti avauserässä joukkueensa avausmaalin. Tämän lisäksi Hintz oli syöttämässä niin 2–1- kuin 3–1-maalit.

Roope Hintz oli vireessä Dallasin voitossa.

Arizona Coyotesin ja Nashville Predatorsin maali-ilottelussa Matias Maccelli teki joukkueensa 7–3-osuman, kun joukkue kurmuutti Nashvilleä maalein 8–4 kotijäällään.

Samalla katkesi Nashvillen huima, 18 ottelun pisteputki, joka oli NHL:ssä tämän kauden pisin ja Nashvillen seuraennätys. Juuse Saros otettiin vaihtoon Nashvillen maalilta toisen erän jälkeen, kun hän oli päästänyt taakseen kuusi kiekkoa.

New York Rangersin Kaapo Kakko tasoitti lukemat 1–1:een, kun joukkue kohtasi Colorado Avalanchen vieraskaukalossa. Ottelu venyi rankkarikisaan, jonka jälkeen Rangers voitti 3–2. Coloradon Mikko Rantanen ei onnistunut laittamaan kiekkoa sisään voittomaalikisassa, ja ottelun ratkaisi lopulta Rangersin Vincent Trocheck.

Myös Coloradon ottelussa katkesi seurattu pisteputki, sillä Nathan MacKinnon oli kerännyt tehopisteen 35 perättäisessä kotiottelussa kauden alusta lähtien. Listan kärkenä pysyy Wayne Gretzkyn 40 matsin putki.

Source Link yle.fi