Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bfdc2050819a5237d687511e901281ca, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Trumpin härski veto suututtaa – kauppaa Raamattuja – Uutisalue

Trumpin härski veto suututtaa – kauppaa Raamattuja

Donald Trump on suututtanut ihmisiä lanseeraamalla isänmaallisen Raamatun ja markkinoimalla sitä pääsiäisviikolla.

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump on herättänyt närää kauppaamalla isänmaallista Raamattua yhdessä muusikko Lee Greenwoodin kanssa, kertoo muun muassa CNN.

Lee Greenwood tunnetaan parhaiten kappaleestaan God Bless the USA. Samaa nimeä kantaa myös parivaljakon lanseeraama Raamattu, jonka kantta koristaa Yhdysvaltain lippu.

Pyhien kirjoitusten lisäksi Trumpin ja Greenwoodin Raamattu sisältää esimerkiksi lyriikat God Bless the USA -kappaleeseen, Yhdysvaltain itsenäisyys­julistuksen ja muiden historiallisten asiakirjojen tekstejä.

Trump mainosti 60 dollaria, eli noin 55 euroa, maksavaa Raamattuaan omassa Truth Social -yhteisöpalvelussaan tiistaina.

– Iloista Pyhää Viikkoa! Let’s Make America Pray Again. Kun lähestymme pitkäperjantaita ja pääsiäistä, kannustan teitä hankkimaan Good Bless The USA -Raamatun, Trump kirjoitti.

Trumpin aluevaltaus raamattukauppiaana on saanut kriittisen vastaanoton.

Sosiaalisessa mediassa Raamattua kutsuttiin muun muassa pyhäin­häväistykseksi ja harhaoppiseksi.

The Guardianin haastattelema yhdysvaltalainen pastori ja kansalais­oikeusaktivisti Al Sharpton sanoo, että Trumpin toiminta lähentelee jumalanpilkkaa. Hän lisää, että Trumpin ajoitus tehdä rahaa Raamatulla juuri pääsiäisviikolla on loukkaava.

– Hän sylkee ihmisten kasvoille, jotka todella uskovat Raamattuun, Sharpton sanoo.

Monen mielestä Raamattuun ei pitäisi lisätä mitään uutta. CNN:n haastattelema historijoitsija Jemar Tisby sanoo, että Trumpin versio raamatusta häivyttää kirkon ja valtion välisen eron.

– Tämä Raamattu on aiheuttanut närkästystä siksi, että se sisältää itsenäisyys­julistuksen, Yhdysvaltain perustuslain ja jopa Lee Greenwoodin laulun sanat, Tisby toteaa.

Trump on kertonut, että Raamattu on hänen suosikkikirjansa. Vuonna 2015 Trumpilta kysyttiin hänen lempiosaansa Raamatusta, johon hän kieltäytyi vastaamasta.

Source Link is.fi