Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_1ac8070e0c8fe0c47f91937f872beb22, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Aleksandr Bolshunov epäilee salaliittoa – vihjaa, että Norjan supertähdet pakotettiin valehtelemaan – Uutisalue

Aleksandr Bolshunov epäilee salaliittoa – vihjaa, että Norjan supertähdet pakotettiin valehtelemaan

Aleksandr Bolshunov ja muut Venäjän maajoukkuehiihtäjät suljettiin aiemmin tänä vuonna hiihdon kansainvälisistä kisoista. Kisapanna tuntuu ottavan koville venäläisten keskuudessa.

Kansainvälinen hiihtoliitto Fis sulki venäläiset kisoistaan pian sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa helmikuussa.

Sotaa vastustetaan hanakasti länsimaissa. Monet huippuhiihtäjät ovat kertoneet julkisuuteen, että he vastustavat venäläisten päästämistä takaisin esimerkiksi maailmancupin kisoihin tulevalla kaudella.

Norjan tähtihiihtäjistä muiden muassa Johannes Hösflot Kläbo ja Emil Iversen ottivat asiaan kantaa Nettavisenin haastatteluissa viime viikolla maajoukkueensa harjoitusleirin yhteydessä.

– Kun joku maa aloittaa sodan toista maata vastaan, niin mielestäni heitä ei missään nimessä pidä päästä mukaan maastohiihtoon, Kläbo sanoi.

– Olemme tehneet Norjan osalta kannanoton. Toivottavasti heitä ei suljeta kisoista ikuisiksi ajoiksi. Mutta nykytilanteessa ei ole mitään muuta vaihtoehtoa, Iversen sanoi.

Arvokisavoittajat Kläbo ja Iversen ovat viime vuosina kuuluneet Bolshunovin kovimpiin kilpakumppaneihin. Bolshunov on nyt ottanut kantaa norjalaisten puheisiin venäläissivusto Championatin haastattelussa.

Bolshunov on julkisuudessa tukenut presidentti Vladimir Putinia ja Ukrainan sotaa. Hänet esimerkiksi nähtiin useiden tähtiurheilijoiden rinnalla osallistumassa Putinin nationalistiseen propagandajuhlaan Moskovassa Luzhniki-stadionilla.

Lue lisää: Aleksandr Bolshunovin patsastelu Putinin tukena oli liikaa – ”Hullua ja idioottimaista”

Bolshunov herätti muissa hiihtoa seuraavissa maissa kohua myös esimerkiksi poseeraamalla Instagram-tilillään Neuvostoliiton vuoden 1980 maajoukkueasussa. Julkaisun saatetekstiksi hän oli kirjoittanut ”CCCP 1980”.

Lue lisää: Aleksandr Bolshunovin julkaisemat CCCP-kuvat herättivät paheksuntaa – kommentoi nyt kohua tylysti

Tätä taustaa vasten tuskin ketään yllättää, että Bolshunov suhtautui norjalaisten tuoreisiin kommentteihin nuivasti.

Venäläinen väitti Championatille epäilevänsä, että norjalaiset eivät tarkoittaneet sitä mitä sanoivat.

– Ehkäpä heidät pakotettiin sanomaan niin. Me emme tiedä, ketkä heitä kontrolloivat, Bolshunov väitti.

– Sisimmässään he odottavat meitä ja toivovat saavansa kilpailla meidän kanssamme, kuten mekin toivomme saavamme kilpailla heitä ja muita vastaan, hän jatkoi.

Source Link is.fi