Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_cd553fb403e4683617296eab5b43ba0a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
SOK myy Pietarin Prismat venäläiselle X5:lle – Uutisalue

SOK myy Pietarin Prismat venäläiselle X5:lle

SOK ilmoittaa myyvänsä Pietarin Prismojen liiketoiminnasta vastanneen yhtiön venäläiselle X5 Groupille. SOK sulki kaikki Prismat Pietarissa maaliskuun loppuun mennessä.

Monet yhtiöt ovat myyneet Venäjän omistuksiaan Venäjän hyökättyä Ukrainaan ja lännen asetettua Venäjälle pakotteita.

SOK:n mukaan X5 Group on Venäjän suurin ruokakauppaketju, jonka ketjuihin kuuluvat muun muassa Pyaterochka ja Perekrestok.

Kaupan solmimisen jälkeen ostajalla ei ole oikeutta käyttää toiminnassaan S-ryhmän tavaramerkkejä, SOK:n tiedotteessa sanotaan. Kauppa on saanut Venäjän kilpailuviranomaisen (FAS) hyväksynnän keskiviikkona.

SOK ilmoitti 4. maaliskuuta vetäytyvänsä Venäjän markkinoilta. Heti sen yhtiö aloitti toimintansa alasajon ja SOK:lla alettiin kartoittaa tapaa, jolla maasta voidaan poistua mahdollisimman nopeasti paikallinen lainsäädäntö ja henkilöstö huomioiden.

– Olemme halunneet huolehtia henkilöstömme työpaikoista ja paikallisen johdon turvallisuudesta. Myymälöiden työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä uuden omistajan palvelukseen. Myynti on kestänyt arvioitua pidempään viranomaiskäsittelyjen vuoksi, ja olemme tyytyväisiä, kun prosessi on nyt saatu päätökseen, SOK:n liiketoiminnoista vastaava johtaja Jari Annala sanoo tiedotteessa.

SOK on lopettamassa myös Pietarin hotelliliiketoimintaa. Sen etenemisestä yhtiö tiedottaa erikseen myöhemmin.

SOK:lla oli Pietarissa 16 Prismaa ja kolme Sokos Hotellia ja yhteensä noin 1 000 työntekijää.

Source Link is.fi