Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_1c2b0cf6e76a8bf366ad890f4c931fab, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Alieneihin liitetty signaali olikin peräisin rekasta – Uutisalue

Alieneihin liitetty signaali olikin peräisin rekasta

Tuore tutkimus kumoaa mysteerimeteorista esitettyjä väitteitä.

Uusi tutkimustulos herättää vähintäänkin epäilyksiä viimekesäisistä maan ulkopuoliseen elämään liitetyistä löydöksistä.

Tapaus juontaa juurensa vuoteen 2014, jolloin Papua-Uuden-Guinean pohjoispuolelle putosi meteori tulipallon lailla.

Vuosia myöhemmin Harvardin yliopiston teoreettinen astrofyysikko Avi Loeb tarkasteli alueen seismisiä mittareita, paikansi niiden perusteella meteorin laskeutumispaikan ja etsi viime kesänä sen jäänteitä merenpohjasta. Toisinaan meteorit näkyvät seismometreissä, kertoo New York Times.

Loeb sanoi, että merestä löytyneet jäänteet saattavat olla maan ulkopuolista teknologista alkuperää. Käytännössä se tarkoittaisi, että löydöt olisivat alieneiden eli avaruusolentojen tekosia.

Nyt asiaa on tutkittu uudelleen. Johns Hopkins -yliopiston tutkimuksen mukaan signaalit seismometrissä eivät ole peräisin meteorista vaan mittarin ohi ajaneesta rekasta.

– Signaali muutti suuntaansa ajan mittaan ja vastasi täsmälleen tiehen, joka kulkee seismometrin ohi, Johns Hopkinsin tutkimusta johtanut seismologi Benjamin Fernando sanoo.

– On todella vaikeaa vahvistaa, että signaali ei ole peräisin jostakin. Mutta voimme näyttää, että on olemassa paljon vastaavia signaaleja, ja näyttää, että signaaleilla on kaikki rekan aiheuttaman signaalin piirteet ja ei yhtäkään meteorin piirrettä.

Fernandon mukaan aiemmat tutkimukset on tehty väärän datan perusteella ja myös meteorin jäänteiden etsinnät väärässä paikassa.

Johns Hopkinsin ryhmä käytti ydinkokeiden tunnistamiseen käytettävien Australian ja Palaun tutkimusasemien tietoja, joiden perusteella meteori putosi yli 160 kilometrin päähän paikasta, josta meteorin jäänteitä etsittiin.

– Merenpohjasta tehdyillä löydöillä ei ole mitään tekemistä kyseisen meteorin kanssa. Olipa se sitten luonnollinen avaruuskivi tai pala alieneiden avaruusalusta – vaikkakin epäilemme, ettei kyse ole alieneista, Fernando sanoo.

Source Link is.fi