Banner Before Header

Amazon torjuu brittiläiset Visa-maksut – pitää maksuja liian korkeina

Verkkokauppajätti Amazon ei joulun jälkeen enää hyväksy Britanniassa myönnettyjä Visa-luottokortteja maksuvälineeksi. Amazon perustelee ratkaisua Visan korkeilla kaupankäyntimaksuilla.

Visan debit-kortit, joissa ei ole luotto-ominaisuutta, kelpaavat Amazonille edelleen. Myös Mastercardin ja American Expressin kortit käyvät maksuvälineeksi.

–  Maksujen pitäisi laskea teknologian kehittyessä, mutta sen sijaan ne ovat pysyneet korkeina tai jopa nousseet, Amazon moitti.

Luottokorttimaksujen välitykseen liittyy useita käsittelymaksuja, mutta Amazon ei tarkemmin määritellyt, mitä maksuja se pitää liian korkeina. Suoraan kortinhaltijan tililtä menevät debit-maksut ovat maksun saajan kannalta edullisempia.

Monet kuluttajat käyttävät verkkokaupassa mielellään luottokorttia, koska korttiyhtiöt tarjoavat monesti kylkiäisenä parempaa kuluttajansuojaa.

Financial Times kertoo Amazonin tarjoavan asiakkailleen 20 punnan alennusta seuraavasta ostoksesta, jos he käyttävät toista maksutapaa.

Visa paheksui Amazonin ratkaisua ja sanoi sen rajoittavan kuluttajien valinnanvaraa.

–  Kukaan ei voita, kun kuluttajien valintamahdollisuuksia karsitaan. Meillä on pitkä yhteistyösuhde Amazonin kanssa ja jatkamme työtä ratkaisun löytämiseksi.

Amazonin mukaan Visa-maksut lakkaavat toimimasta 19. tammikuuta.

Source Link is.fi