Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_211c1b28b5779d3daff1a825af3c1945, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Erikoisessa taloyhtiössä myydään hulppeaa 3,3 miljoonan euron katto­huoneistoa – asuntoon tullaan omalla hissillä – Uutisalue
Banner Before Header

Erikoisessa taloyhtiössä myydään hulppeaa 3,3 miljoonan euron katto­huoneistoa – asuntoon tullaan omalla hissillä

Helsingin Punavuoressa, Hamppavarpusen korttelissa, kaupataan hulppeaa asuntoa erikoisessa taloyhtiössä.

Huoneisto on historiallisessa Fazerin entisessä teollisuusrakennuksessa, jossa pääosa tilasta on toimistotilaa.

Asunnossa on neljä huonetta ja keittiö sekä apukeittiö ja kaksi kylpyhuonetta, joista toisessa on sauna ja toisessa poreallas. Lisäksi asunnossa on kaksi vaatehuonetta ja kattoterassi. Kahdeksannen kerroksen kattohuoneistoon tullaan omalla hissillä.

Neliöitä asunnossa on 274 ja hintapyyntö on 3,3 miljoonaa euroa. Kuten muutkin arvokohteet, tämäkin vaatii oikean ostajan.

– Eivät nämä koskaan mitään helppoja ole myydä, mutta kyllä ne aina kaupaksi menevät, asuntoa myyvä kiinteistönvälittäjä Matias von Schantz sanoo Taloussanomille.

Erikoiskohteista saamansa kokemuksen perusteella hän arvioi, että ostajan ykkösasunto todennäköisesti on muualla Suomessa taikka ulkomailla, mutta asuntokäyttöön kohde kuitenkin hankitaan.

Erikoisen taloyhtiöstä tekee myös se, että siinä on vain kaksi asuntoa, vaikka yhtiö on koko korttelin kokoinen. Loput kiinteistöstä on enimmäkseen toimistokäytössä.

Vastaavia kohteita löytyy maailman suurista kaupungeista, mutta Helsingissä kohde on poikkeuksellisempi.

Von Schantzin mukaan asunnon arvoa ei välttämättä osata laskea oikein.

– Asunnon omistajana olet kuitenkin yksi yhtiön omistajista ja omistat samalla sitä arvonnousua, joka siellä on.

Asuntoon on oma hissi.

Koko korttelin täyttävä Mestaritalo on rakennettu neljän vuosikymmenen aikana viime vuosisadan alussa, Wikipedia kertoo. Rakennuttaja on Karl Fazer ja alkuperäisiä arkkitehteja ovat Waldemar Aspelin, Walter Jung ja Emil Fabritius.

Rakennuksessa ovat toimineet muun muassa Fazerin makeistehdas ja Hangon Keksi.

Nykyisin taloyhtiön tiloissa on vuokralla muun muassa ravintola BasBas.

Source Link is.fi