Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e1af01236e330ffe71502229046ec6d5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Amerikkalainen Phil, 50, pelastaa Ukrainassa koiria taistelujen keskeltä – Uutisalue

Amerikkalainen Phil, 50, pelastaa Ukrainassa koiria taistelujen keskeltä

Harkovalaisen hotellin aulaan harppoo kaksi miestä luotiliiveissä ja maastoasuissa. Liput heidän olkavarressaan paljastavat heidät amerikkalaisiksi.

Mitä ihmettä? Onko Yhdysvallat lähettänyt vaivihkaa joukkoja Ukrainaan?

Ei aivan. Miehet eivät ole Ukrainassa tappamassa venäläisiä vaan auttamassa koiria.

– Teemme täällä kahta asiaa. Ensinnäkin pelastamme koiria, jotka tarvitsevat pelastamista. Me myös avustamme omistajia, jotka ovat jääneet sodan jalkoihin, Phil kertoo.

Koirien ehdoton rakkaus vetoaa Philiin.

Phil, 50, kertoo olevansa yksi K9 Global Rescuen perustajista. Se on amerikkalaisten sotaveteraanien perustama järjestö, joka auttaa eläimiä ympäri maailmaa.

Phil ei halua paljastaa sukunimeään eikä esiintyä kuvissa kasvoillaan.

– Työskentelen peiteasussa Etelä-Korean koiranruokamarkkinoilla. Olen tehnyt sitä kymmenen vuoden ajan, Phil selittää salamyhkäisyyttään.

Phil kertoo palvelleensa Yhdysvaltain maavoimissa ja merijalkaväessä. Hän sanoo saaneensa taistelukokemusta niin Irakista, Afganistanista, Syyriasta kuin Jemenistä.

– Jos jossain ei pidetä meistä, olen luultavasti ollut siellä.

Phil ja hänen kumppaninsa Javi ovat pysäköineet hotellin pihalle pakettiauton, joka on täynnä koiria kuljetuslaatikoissa. Ne on pelastettu ukrainalaisten vapauttamista kylistä Harkovan lähistöltä.

– Nämä koirat päätyvät lopulta Eurooppaan. Ne kuljetetaan Kiovaan. Sieltä ne viedään eteenpäin karanteeniajan jälkeen. Hyvät kodit odottavat niitä, Phil sanoo.

Ukrainassa on normaalioloissakin valtavasti kulkukoiria. Phil ei tiedä tarkasti pelastettujen koirien taustoja.

– Me emme tiedä, kuka nämä koirat omistaa. Ne vaeltavat kaduilla peloissaan ja nälkäisinä. Niiden pitää päästä pois. Ne oli jätetty oman onnensa nojaan, mikä on kaikkein pahinta.

Philin mukaan hänen taistelukokemuksensa ja suhteensa Ukrainan puolustusvoimiin tekevät hänestä oikean miehen pelastustyöhön.

– Meillä on koulutusta ja kokemusta – ja sanoisin rohkeutta mennä niihin paikkoihin. Meillä on myös sotilasvälineet, joita useimmilla ei ole.

Philin koulutuksella ja kokemuksella olisi Ukrainassa tällä hetkellä muutakin käyttöä. Hän ei kuitenkaan kanna asetta eikä ole harkinnut ryhtymistä vapaaehtoiseksi vierastaistelijaksi.

– Olen ollut Butshassa, Irpinissä ja Borodjankassa. Olen nähnyt, mitä venäläiset ovat tehneet. En haluaisi mitään enempää kuin toteuttaa hieman oikeutta, Phil sanoo.

– Tämä on kuitenkin minun tapani toteuttaa oikeutta. Näin voin voittaa tämän taistelun. Haluan taistella niiden puolesta, jotka eivät voi auttaa itseään.

Source Link is.fi