Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ec9d2dbc16d57265fb1e86b418fa85f7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Amerikkalainen urheilujätti suitsuttaa Artturi Lehkosta estoitta – ”Maalintekokone” – Uutisalue

Amerikkalainen urheilujätti suitsuttaa Artturi Lehkosta estoitta – ”Maalintekokone”

Arvostettu amerikkalainen urheilumedia ESPN on liittynyt suomalaishyökkääjä Artturi Lehkosen ylistyskuoroon.

NHL-joukkue Colorado Avalanchen hyökkääjä teki neljännessä konferenssifinaalissa ratkaisevan jatkoaikamaalin Edmonton Oilersia vastaan ja vei denveriläiset Stanley Cup -finaaliin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2001.

ESPN:n NHL-toimittaja Kristen Shilton listasi artikkelissaan NHL:n pudotuspelien parhaat ”tutkan alla pelaavat pelaajat”. Turkulaisen pudotuspeliliito siivitti hänet listan kärkipaikalle.

Toimittaja ei säästellyt sanojaan Lehkosen ylistyspuheessa.

– Hän on vienyt Avalanchen hyökkäyksen syvyyden uudelle tasolle. Hänen, Nazem Kadrin ja Mikko Rantasen kemia on ollut väistämätöntä.

Kolmikko iski Avalanchen kaikki kolme maalia Oilers-sarjan toisessa osaottelussa.

Kadri oli joukkueensa edellisen ottelun sivussa loukkaantumisen vuoksi ja on kysymysmerkki, palaako Avalanchen kakkossentteri Stanley Cupin finaaleihin.

Shilton kuvailee Lehkosta ”maalintekokoneeksi”.

– Lehkonen on ketjunsa hiljainen maalintekokone. Hän ei ole kovin räiskyvä, mutta hänen pelinlukunsa on loistava. Hän osaa lukea pelin kehittymisen ja tehdä ratkaisevat liikkeet joukkuetoverin auttamiseksi.

– Hän on niin hyvä puolustussuuntaan, että hänen hyökkäystaitonsa eivät saa tarpeeksi huomiota.

Lehkonen on pelannut pudotuspeleissä 14 ottelua ja viimeistellyt niissä viisi maalia ja 11 tehopistettä. Lehkosen peliaikakeskiarvo pudotuspeleissä on ollut 16.46.

Lehkosen arvoa joukkueelleen ei sovi vähätellä.

– Hän on olennaisen tärkeä palanen Avalanchen palapeliä, Shilton päättää.

Shilton jakoi kehuja myös Avalanchen GM:lle Joe Sakicille. ”Avsin” seuralegenda hankki Lehkosen joukkueeseensa NHL:n siirtotakarajalla vaihdossa puolustajalupaus Justin Barroniin ja toisen kierroksen varausvuoroon.

Listalla ei ole huomioitu maailman parhaan kiekkoliigan valovoimaisimpia yksilöitä kuten Connor McDavidia, Leon Draisaitlia tai Cale Makaria.

Source Link is.fi