Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bbcaccebc88c96cad1ca6d90b992ff00, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Amnesty: Israel lisännyt väkivaltaa ja liiallista voimankäyttöä Länsirannalla – Uutisalue

Amnesty: Israel lisännyt väkivaltaa ja liiallista voimankäyttöä Länsirannalla

Ihmisoikeusjärjestön mukaan Israelin joukot ovat syyllistyneet muun muassa laittomiin teloituksiin ja suhteettomaan tai tappavaan voimankäyttöön mielenosoituksissa.

Ihmisiä Balatan pakolaisleirissä Länsirannalla sunnuntaina. Kuva: Jaafar Ashtiyeh / AFP / Lehtikuva

Israel on viime kuukausina lisännyt kuolemiin johtaneita ratsioita ja liiallista voimankäyttöä Länsirannalla, ja jännitteet alueella ovat kasvaneet, kertoo ihmisoikeusjärjestö Amnesty International.

Ihmisoikeusjärjestön mukaan Israelin joukot ovat syyllistyneet muun muassa laittomiin teloituksiin ja suhteettomaan tai tappavaan voimankäyttöön mielenosoituksissa. Sotilaat ovat myös estäneet haavoittuneita saamasta terveydenhoitoa.

– Gazan silmittömien pommitusten varjossa Israelin joukot ovat teloittaneet palestiinalaisia miehitetyllä Länsirannalla ja osoittaneet kylmäävää piittaamattomuutta palestiinalaisten hengistä. Nämä laittomat teloitukset loukkaavat räikeästi ihmisoikeussopimuksia, sanoo Amnestyn kansainvälisen tutkimus- ja vaikuttamistyön johtaja Erika Guevara-Rosas järjestön tiedotteessa.

– Israel ylläpitää palestiinalaisten sorron ja hallinnan järjestelmää, joka mahdollistaa sen, ettei tekijöitä rangaista, hän jatkaa.

Viime vuonna Länsirannalla tapettiin Amnestyn mukaan pitkälle yli 500 palestiinalaista, joista yli 80 oli lapsia. Kuluvan vuoden aikana tammikuun 29. päivään mennessä tapettuja on järjestön mukaan jo ainakin 61, joista 13 oli lapsia.

Viime vuoden luku on suurin Länsirannalla sitten vuoden 2005.

Lue lisää kirjoittajalta

STT

Source Link is.fi