Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7df546f5a769ed7977bd9e1cd99401c5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ampuja avasi tulen baarin edessä – kaksi kuollut ja 19 loukkaantunut ampumisessa Oslon keskustassa – Uutisalue

Ampuja avasi tulen baarin edessä – kaksi kuollut ja 19 loukkaantunut ampumisessa Oslon keskustassa

Kaksi ihmistä on kuollut ja 19 loukkaantunut ampumisessa Norjassa Oslon keskustassa. Kolme on haavoittunut vakavasti.

Poliisin mukaan ampuminen on tapahtunut keskustassa sijaitsevassa baarissa. Uutistoimisto NTB:n toimittajan mukaan ampuminen olisi tapahtunut London Pub -nimisen baarin ulkopuolella. London Pub on Oslon suurin homobaari.

Norjan yleisradion NKR:n toimittajan mukaan mies saapui laukun kanssa, otti aseen esiin ja alkoi ampua.

Twitterissä Oslon poliisi kertoo, että yksi ihminen on otettu kiinni pian tapahtuneen jälkeen. Alue on eristetty.

Ensimmäiset ilmoitukset ampumisesta tulivat kahden jälkeen yöllä Suomen aikaa.

Norjalaisen VG-lehden silminnäkijätietojen mukaan useat ihmiset pakenivat paikalta paniikissa.

VG-lehden haastatteleman poliisin toimintapäällikön Tore Barstadin mukaan poliisi ei toistaiseksi ole määritellyt tapahtunutta terrori-iskuksi. Barstadin mukaan kyseessä olisi kolme rikospaikkaa, joista London Pub on yksi. Kaksi muuta ovat pieni pikaruokaravintola sekä jazzklubi Herr Nilssen.

Barstadin mukaan poliisi sai ilmoituksen tapahtuneesta kello 1.14 paikallista aikaa ja poliisi uskoo pidättäneensä tekijän vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kello 1.19.

–  Meillä ei ole tietoa, joka tukee tai kiistää sen, että tapahtuneessa olisi enemmän osallisia, Barstad sanoo ja lisää poliisin toimivan sen hypoteesin pohjalta, että tekijöitä voi olla useampikin.

– En voi sanoa enempää henkilövahinkojen laajuudesta, mutta jotkut heistä ovat vakavasti loukkaantuneita, Oslon poliisin operaatiojohtaja Vidar Petersen kertoi VG:lle aamuyöllä.

NRK:n mukaan yhteensä 19 ihmistä on kuljetettu sairaalaan tai päivystykseen. Norjalaislehti Dagbladetin haastattelema silminnäkijä kertoo kuulleensa ”10, 15, ehkä 20 laukausta”.

VG-lehden haastatteleman London Pubissa olleen miehen mukaan laukaukset kuultuaan henkilökunta pyysi kaikkia asiakkaita makuulle lattialle ja ihmiset pysyivät makuullaan siihen saakka, kunnes poliisi tuli paikalle.

Toinen paikalla ollut kertoi saapuneensa paikalle juuri ennen ammuskelua.

– Jotkut huusivat ”Ammuskelu, lopettakaa juominen, paetkaa”.

Twitter-tilillään Oslon poliisi kertoo, että tilanne määriteltiin niin kutsutuksi Plivo-hälytykseksi eli jatkuvasti henkeä uhkaavaksi tilanteeksi.

Poliisi ei ole kertonut ampujan motiivia. Oslossa vietetään lauantaina seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustavaa Pride-päivää.

Norjan pääministeri Jonas Gahr Støren mukaan ammuskelu oli ”hirveä ja syvästi järkyttävä hyökkäys viattomia ihmisiä vastaan”.

– Emme vielä tiedä hyökkäyksen motiivia. Haluan kuitenkin sanoa sureville ja pelkääville seksuaali­vähemmistöjen edustajille: Teillä on täysi tukemme.

Source Link is.fi