Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_20fde5a33f950e29e97b84069e0ae189, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Anna Erikssonin kohuelokuvan kulisseissa kuohuu: rajuja syytteitä puolin ja toisin – Uutisalue

Anna Erikssonin kohuelokuvan kulisseissa kuohuu: rajuja syytteitä puolin ja toisin

Anna Erikssonin ohjaama elokuva W pääsi teatterilevitykseen viime viikon perjantaina 23. syyskuuta. Aiemmin iskelmälaulajana tunnettu Eriksson on viime vuosina keskittynyt taide-elokuviin, ja W on jatkoa vuonna 2018 ilmestyneelle M-elokuvalle.

Nyt elokuvan kulisseissa kuohuu. Sittemmin poistetussa tai piilotetussa päivityksissä, joiden kuvakaappaukset ovat levinneet Twitterissä, yksi elokuvan työryhmän jäsenistä syyttää Erikssonia epäasiallisesta käytöksestä elokuvan kuvausten yhteydessä.

Päivityksessä muun muassa väitetään ohjaajan reagoineen ”raivokohtauksella” kysymykseen, jossa tiedusteltiin erään ”brutaalin” kohtauksen tarpeellisuutta.

Lisäksi elokuvan avustaja väittää, että ohjaaja oli suhtautunut ”kylmäverisen välinpitämättömästi” siihen, että hänen osallistumistaan elokuvan tekemiseen oli varjostanut hänen äitinsä kuolema.

Avustaja väittää myös, että hänen elokuvaan lainaamaansa akryylistä taideteosta oli säilytetty 20 asteen pakkasessa lumihangessa, eikä tuotantoyhtiö ollut sitä vakuuttanut, ”koska siihen ei ole varaa”.

Avustaja kuvailee, ettei ole ”eläessään saanut näin törkeää kohtelua missään”.

Ohjaaja Eriksson vastasi syytteisiin samassa poistetussa Facebook-ketjussa.

Eriksson puolestaan väittää muun muassa, että avustaja olisi ollut kuvauksissa humalassa. Eriksson väittää myös avustajan suhtautuneen niin ikään välinpitämättömästi taideteokseensa ja muutenkin ”epäkunnioittavasti”.

Viestin on kirjoittanut Anna Erikssonin virallinen Facebook-sivu.

W-elokuvassa näyttelee Erikssonin ohella muun muassa dramaturgina ja ohjaajana tunnettu Jussi Parviainen.

W-elokuva herätti jo etukäteen kohua voimakkailla ja synkillä kohtauksillaan. Eriksson tekee siinä pääroolin Madame Eurooppana, joka rimpuilee kiinalaisen robotin vankina hylätyssä tehdashallissa. Teos käsittelee symbolisesti kokonaisen maanosan kriisiä pandemian, sodan, ilmastokriisin ja muiden globaalien myllerrysten keskellä.

Eriksson esiintyy elokuvassa useaan otteeseen myös alasti, mikä niin ikään herätti huomiota.

Lue lisää: Anna Eriksson paljastaa Avussa, mitä alastomuus kameran edessä vaati häneltä – kuvailee kohtauksia karuiksi: ”Voi hätkähdyttää”

Kriitikoilta elokuva on saanut ristiriitaisen vastaanoton. Turun Sanomien Kari Salminen leiskautti sille täydet viisi tähteä, mutta esimerkiksi Helsingin Sanomien Tero Kartastenpää ja Suomen Kuvalehden Kalle Kinnunen kokivat sen vain kahden tähden arvoiseksi.

Eriksson paukautti kahden tähden kritiikkien vastapalloon julkisessa Facbook-päivityksessään. Hän syytti Kartastenpään ja Kinnusen kritiikkien näkökulmia naisvihamielisiksi.

– Kun nainen irtautuu hänelle sopivaksi määritellyltä alueelta, eli pyrkii muuttumaan naisesta ihmiseksi, hänestä tulee “itsensä parodia”. Hänet muka paljastetaan ja riisutaan “iskelmälaulajaksi”, jonka olisi parasta vain tehdä “jäähallikeikkoja”, Eriksson jäsenteli.

Kinnunen reagoi Erikssonin päivitykseen omalla julkisella Facebook-seinällään. Hän piti Erikssonin näkemystä vääristelevänä.

– Yksikään Erikssonin päivityksen sitaatti, joilla hän vyöryttää syytöksiä niskoilleni, ei ole peräisin arvostelustani. Ei yksikään, hän kirjoitti.

Lisäksi Kinnunen piti ongelmallisena, että Eriksson oli valjastanut päivityksen, jossa hän mainitsee vain Kinnusen nimeltä, elokuvansa mainontaan Facebookissa ja Instagramissa.

Katsojamäärissä W-elokuvan herättämät kohut tai sen saama medianäkyvyys eivät ole näkyneet.

Episodi uutisoi alkuviikosta elokuvan laihoista luvuista. 11:ssä salissa näytetyn W:n näki avausviikonloppuna vain 167 katsojaa.

Source Link is.fi