Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d5263d3619a7222b6b35de72116051ef, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Anna Puun ja Jukka-puolison arki muuttui täysin – laulaja kertoo nyt parin isosta elämänmuutoksesta – Uutisalue

Anna Puun ja Jukka-puolison arki muuttui täysin – laulaja kertoo nyt parin isosta elämänmuutoksesta

Pari vuotta sitten Anna Puu teki päätöksen, että hän jättäisi The Voice of Finland -ohjelman tähtivalmentajan pestin neljän tuotantokauden jälkeen. Puu nähtiin vielä ohjelman syksyllä 2020 päättyneellä kaudella, mutta lopettamispäätös oli syntynyt jo ennen sen kuvauksia.

Lähtöön sarjasta ei liittynyt draamaa, vaan Puu koki, että oli aika tehdä jotain muuta.

– Voice of Finland vie tosi ison osan kalenterista vuodessa. Ajattelin, että keskityn uuden albumin tekemiseen, Puu kertoo IS:lle.

– Mutta sitten tulikin korona ja muutti ihan kaikki suunnitelmani.

Puun suunnitelmat todella menivät uusiksi. Albumin teko vaihtui uuteen kotiin ja sen remontoimiseen, sitten oli vuorossa muutto ja hetken päästä Puu huomasi olevansa raskaana.

– Voice of Finlandin jättäminen avasi portin sille, että nyt olisi se hetki, kun voisi kokeilla jälkeläishommia. Ja niissä kokeiluissa kävi tosi hyvin, Puu sanoo nauraen.

Puun ja hänen puolisonsa, tuottaja Jarkko Immosen ensimmäinen yhteinen lapsi syntyi toukokuussa 2021. Puulla on nyt 7-kuukautisen pojan lisäksi myös vuonna 2010 syntynyt tytär edellisestä liitostaan.

Samaan aikaan perheenlisäyksen ja Voice of Finlandin jättämisen kanssa ajoittui myös muita suuria mullistuksia Puun elämässä. Hän ja Immonen päättivät tehdä tarjouksen uudesta kotitalosta juuri, kun koronapandemia alkoi.

– Kävimme allekirjoittamassa lainapaperimme niin, että se oli ensimmäisiä kertoja, kun oli käsidesit käytössä ja maskit naamassa. Siinä vaiheessa vähän hirvitti, että mitähän tästä nyt tulee. Sitten aloimme remppaamaan ja tulivat muutot ja raskaudet ja kaikki samaan syssyyn.

– Pakko sanoa, että ei ole ollut puutetta tekemisestä. Kyllä me olemme nauraneet keskenämme sitä, että olemme ihan pähkähulluja. Jossain vaiheessa tuntui, että ihan hyperventilaatioon asti oli rautoja tulessa.

Paluu Voice of Finlandiin alkoi houkutella Puuta, kun hän huomasi kaipaavansa töitä vauva-arjen vastapainoksi. Ohjelma tuntui sopivalta tavalta palata työelämään, sillä sitä kuvataan pienissä osissa useiden kuukausien aikana ja sen aikataulut on siksi helppo sovittaa yhteen perhe-elämän kanssa. Kuvauspäivät ovat yleensä pitkiä ja raskaita, mutta niitä ei ole välttämättä kovin monta putkeen.

Aluksi Anna Puu huomasi olevansa laulukisan kuvauksissa aivan hukassa. Hänestä tuntui, ettei hän saisi suustaan ulos edes kahta järkevää sanaa saati kokonaisia lauseita.

– Minua nauratti jo etukäteen se, että siellä toiset runoilevat kaikenmaailman saagoja ja mä olen vaan, että öö, tota, hmm, kun kaksi aivosolua hädin tuskin kohtaa tuolla aivoissa.

Anna Puun mukaan The Voice of Finlandissa parasta on se, että hän voi olla mukana auttamassa ihmisiä kohti unelmiensa saavuttamista.

Samalla paluu ohjemaan tuntui kuitenkin myös hyvin luontevalta. Puu nautti siitä, että hän pääsi tapaamaan kollegojaan ja ohjelman tekijöitä, sillä hän ei ollut juuri nähnyt ihmisiä pariin vuoteen.

– Tuntui kuin ei olisi ollut ollenkaan poissa. Aika nopeasti sitä muisti, että mitä se tekeminen on.

– Silti huomaan, että iso osa aivoistani kuuluu vielä vauvamaailmaan ja siihen, että pienellä on kaikki hyvin. Samaan aikaan tekee kuitenkin myös tosi hyvää päästä vähän irtautumaan siitä. Ainakin tällaisina pieninä annoksina.

Toistaiseksi työelämään palaaminen on soljunut hyvin yhteen Puun pojan hoitamisen kanssa. Kun Voice of Finlandin ääni ratkaisee -osuutta kuvattiin lokakuussa Porvoossa, otti Puu mukaan sekä lapsensa että vanhempansa hoitamaan pienokaista.

– Se oli sellaista todellista äitiyden ja työn yhdistämistä. Se yhdistäminen onnistuu, mutta ei ilman turvaverkkoja.

Kuvausten lomassa Puun oli myös keksittävä luovia tapoja hoitaa sekä äidin että tähtivalmentajan tehtävät kunnialla.

– Muistan, kun minulla oli hieno kuvausvaate päällä ja se piti välillä riisua niin, että pystyin imettämään.

Kuvausten jatkuessa tammikuussa Puu aikoo jättää poikansa ensimmäistä kertaa kotiin puolisonsa hoiviin.

– Kuvauspäivät Turussa ovat niin hektisiä, että siellä ei minusta paljoa lapselle näy, joten kokeilemme, miten isin kanssa pärjätään täällä kotona.

Puun lisäksi tähtivalmentajina nähdään Juha Tapio, Maija Vilkkumaa, Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki.

Tulevana keväänä Puu työstää Voice of Finlandin lisäksi uutta albumiaan, jonka ensimmäisen sinkun on määrä nähdä päivänvalo vielä ennen kesää.

Puu on huomannut uuden elämäntilanteensa myötä, että biisit voivat syntyä hyvin odottamattomalla tavalla ja yllättävissä tilanteissa. Näin kävi eräänä iltana, kun Puu oli laittamassa poikaansa nukkumaan.

– Poika tykkää, että hänelle soitetaan pianoa. Minä en ole mikään suuri pianisti, mutta Jukka osaa soittaa tosi hienosti. Hän luritteli siinä pianolla ja sieltä syntyi vahingossa hauska melodia.

– Ennen kuin menin laittamaan poikaa sänkyyn, Jukka kysyi, että oliko sulla jotain sanoituksia jossain. Sanoin, että tossa on mun puhelin, siellä muistiinpanoissa on vaikka mitä, katso sieltä.

Kun Puu palasi nukuttamasta poikaansa, oli valmiina jo melkein puolikas biisi.

– Joskus biisejä voi syntyä noinkin. Pitää vain tarttua siihen, kun sellainen tilanne tarjotaan.

Toinen tuleva virstanpylväs koittaa helmikuun alussa, kun Anna Puu täyttää 40 vuotta. Laulajan oli tarkoitus järjestää suuret juhlat, mutta koronatilanteen vuoksi hän joutui perumaan ne.

– En koskaan juhli syntymäpäiviäni, mutta olisin kerrankin halunnut järjestää oikein isot juhlat. Minulla oli jo samppanjat, paikka ja kaikki varattu, mutta nyt tilanne on sellainen, että se ei ole mahdollista.

Puusta tuntuu hassulta järjestää syntymäpäiväjuhlat myöhemmin, joten hän aikoo juhlistaa pyöreitä vuosiaan kesällä keikkojensa yhteydessä.

– Teemme viiden keikan minirundin, ja ajattelen, että ehkä se on sitten nelikymppisyyden ylistysjuhla.

The Voice of Finland 28. tammikuuta alkaen Nelosella.

Source Link is.fi