Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e9c47f12bfd76410a760b4654a040ab1, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Anniina Valtonen avautuu somessa ikävästä vaivasta, joka vaikuttaa joka ikiseen päivään: ”Toivon, ettei lapseni tule perimään” – Uutisalue

Anniina Valtonen avautuu somessa ikävästä vaivasta, joka vaikuttaa joka ikiseen päivään: ”Toivon, ettei lapseni tule perimään”

Uutislähetysten suursuosikki Anniina Valtonen, 33, kertoo tuoreessa Instagram-päivityksessään kärsivänsä useista ruoka-aineallergioista. Julkaisun mukaan Valtosella on allergioita ”vaikka muille jakaa”, mutta sitä hän ei halua tehdä, ainakaan omalle lapselleen.

– Toivonkin ettei lapseni tule perimään niitä, vaan saisi isänsä mahan ja suoliston, joka tuntuu kestävän mitä vaan, esikoistaan odottava Valtonen kirjoittaa.

Meteorologin sydäntä lähellä oleva asia on ajankohtainen siksikin, että perjantaina vietettiin ruoka-allergiapäivää.

Valtosen mukaan ruoka-allergikon on joskus hankala löytää itselleen sopivaa syötävää vieraista maista, mutta hänelle ravintolaruokailu tuottaa vaikeuksia ihan myös kotimaassa.

– Aina tuntuu olevan jonkinlainen kielimuuri esteenä, vaikka puhuttaisiin samaa kieltä. Allergisia ei ymmärretä tai oteta tosissaan. Monesti syytetään jopa nirsoksi. Joiltakin puuttuu ymmärrys, että tietyn ruoka-aineen syöminen voi toiselle olla jopa hengenvaarallista, Valtonen painottaa kirjoituksessaan.

Hän kertoo jo kauan sitten luopuneen ajatuksesta, että voisi löytää ravintoloista makuelämyksiä – ulkomailta tai Suomesta.

– Monesti olen tyytyväinen, kun minun ei tarvitse olla nälissään, hän sanoo Instagramissa.

Joskus kuivan ja mauttoman näköinen ravintola-annos on Valtoselle jopa helpotus, sillä silloin hän tietää, ettei annoksen seassa ole todennäköisesti mitään hänelle sopimatonta.

– Jos ruokani maistuu jollekin tai siinä on jopa kastike, saatan yllättyä positiivisesti (tai olla ensin hyvin skeptinen).

Kantaaottavan kirjoituksensa oheen Valtonen julkaisi liudan kuvia ruoka-annoksistaan, jotka ovat toden totta melko vaisun näköisiä. Meteorologi ei kerro kirjoituksessaan, mille kaikelle hän on allerginen, mutta kuvien perusteella hänen lautaselleen päätyy useimmiten kanaa, lohta ja riisiä.

Source Link is.fi