Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7cb6b0083a4a42c3657cf8c5164df492, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ari-Pekka Lattu kuoli 43-vuotiaana – leski kertoi koskettavasti viimeisistä hetkistä – Uutisalue

Ari-Pekka Lattu kuoli 43-vuotiaana – leski kertoi koskettavasti viimeisistä hetkistä

Aitajuoksija Ari-Pekka Latun leski Mari Lattu muistelee koskettavasti miestään Suomen urheiluliiton julkaisemassa muistokirjoituksessa. Lattu, 43, kuoli 15. kesäkuuta pitkäaikaisen sairauden murtamana.

Mari Lattu kertoi, että yhteinen matka hänen miehensä kanssa oli aina turvallinen, myönteinen ja kannustava. Leski kertoo arvostaneensa miehensä kasvatusasennetta. Ari-Pekka Lattu ohjasi poikiaan kunnioittamaan perusarvoja jämptisti ja lempeästi, muistokirjoituksessa kerrotaan.

– AP:n maanpäällinen maaliviiva tuli ylitettyä viimeisen kerran loistavalla suorituksella loppuun asti 15.6.2022 ajassa 01.03. Lähtö oli rauhallinen, kuten myös lähdöt juoksuaikaan telineistä. Saimme olla paikalla ja lähettää AP:n viimeiselle matkalleen kädestä pitäen, perhe kertoi sosiaalisessa mediassa.

– Kiitos kaikille AP:n tukemisesta ja tsemppaamisesta vaikean sairauden aikana. Ne olivat iso voimavara ja tuki hänelle. Rakkaudella kiittäen Mari, Niklas, Jasper ja Julius.

Ari-Pekka Lattu teki ratakierroksen aiturina kansainvälisen tason uran. Hän ylsi välieriin Helsingin MM-kisoissa 2005. Hän voitti neljän Suomen mestaruutta. Vuonna 2003 hän juoksi silloisen SE:n 49,36, joka on yhä Suomen kaikkien aikojen toiseksi paras tulos. Vain Oskari Mörö on juossut 400 metrin aidat nopeammin suomalaismiehistä.

Yleisurheilu-ura alkoi korkeushyppääjänä, mutta Lattu vaihtoi lajia 22-vuotiaana polvivamman jälkeen.

Source Link is.fi