Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3d79b166c1bbdb84d45ee0557595033e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Armand Duplantis koki shokkitappion Timanttiliigassa – yllättäjä katkaisi ME-miehen voittoputken – Uutisalue

Armand Duplantis koki shokkitappion Timanttiliigassa – yllättäjä katkaisi ME-miehen voittoputken

Brysselin Timanttiliigan kilpailussa nähtiin perjantai-iltana todellinen jättipaukku, kun seiväshypyn ME-mies Armand Duplantis hävisi ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Tappion ruotsalaiselle tarjoili Filippiinien Ernest John Obiena. 26-vuotias Eugenen MM-pronssimitalisti taivutti 591, kun Duplantis jäi tulokseen 581. Obiena hyppäsi kolmen sentin päähän ennätyksestään.

Duplantis ei voinut uskoa tilannetta todeksi, kun rima tuli alas kolmatta kertaa 591:stä. Hän istui alastulopatjalla suu ammollaan.

– Nyt tulee jättisensaatio! Obiena ottaa hurjan päänahan! Antero Mertaranta äimisteli C Morella.

Duplantis antoi kisan jälkeen rehellisen haastattelun tv-lähetyksessä.

– Tämä ei ollut paras kilpailuni, selvästikään. En tuntenut oloani hyväksi vauhdinotossa, en löytänyt rytmiä. Olisi pitänyt hypätä enemmän, mutta olen vain ihminen ja teen joskus virheitä, hän sanoi.

Keihäänheittäjä Kara Winger paiskasi Brysselissä todellisen hirmukaaren. 36-vuotias konkari viskasi keihään 68,11 metriin, mikä on kauden kärkitulos maailmassa.

Tulos on yhtä aikaa heittäjän oma ennätys, Yhdysvaltojen ennätys ja Brysselin kisaennätys.

Winger oli aiemmin urallaan heittänyt parhaimmillaan 66,67, ja senkin peräti 12 vuotta sitten. Hän kertoi urheilevansa nyt viimeistä kauttaan.

Ennätysheitto syntyi kilpailun viimeisellä kierroksella. Jämäkän polvituen kanssa heittänyt Winger huomasi heti keihään lähteneen pitkälle ja peitti kasvonsa käsiinsä, kun odotti mittaustulosta.

Tuloksen lävähtäessä valotaululle yhdysvaltalainen riensi halaamaan valmentajaansa.

– Olipa laaki! Mertaranta hehkutti.

Winger voitti kilpailun lähes viiden metrin erolla muihin kilpailijoihin.

Naisten 100 metrillä jamaikan Shericka Jackson otti shokeeraavan voiton matkan ylivoimaisesta hallitsijasta Shelly-Ann Fraser-Prycesta. Fraser-Pryce ei ollut ennen Brysselin kilpailua hävinnyt yli vuoteen.

Jacksonin voittotulos oli 10,73.

Korkeushypyssä Ukrainan Jaroslava Mahutshih hätyytteli jopa Stefka Kostadinovan 35 vuotta vanhaa maailmanennätystä 209. Hän teki kolme hyvää yritystä korkeudesta 210.

Mahutshihin voittotulokseksi jäi Ukrainan ennätystä sivuava jättihyppy 205.

Source Link is.fi