Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f88f2e4615a746419ed738221c979670, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ay-pomo lyttäsi hoitajien väitteet omasta palkka­ohjelmasta: ”Täsmälleen samat kuin kesäkuussa muut jo sopivat” – Uutisalue

Ay-pomo lyttäsi hoitajien väitteet omasta palkka­ohjelmasta: ”Täsmälleen samat kuin kesäkuussa muut jo sopivat”

Tehyn ja Superin sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n ristikkäiset puheet saavutetun työmarkkinasovun sisällöstä herättivät laajaa hämmennystä tuoreeltaan maanantaina alkuillasta.

Tilannetta seurattiin erityisesti muissa kunta-alan ay-järjestöissä. Jos hoitajat olisivat saaneet itselleen muita suurempia palkankorotuksia, myös muu kunta-ala olisi voinut hyötyä näistä. Tällaista mahdollisuutta ei naapurijärjestöissä ainakaan tuoreeltaan haistettu.

–  Onko siis niin, että kesällä Jukon ja Jaun neuvotteleman sopimuksen päälle tulee vain lakisääteinen palkkaharmonisaatio, joka tulisi joka tapauksessa, ja 600 euron kertaerä? kysyi Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto tviitissään.

Demokraatti-lehdelle antamassaan haastattelussa JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine arvosteli varsin suorasanaisesti sitä, millaisena hoitajaliitot esittivät sopimuksen julkisuudessa.

–  Esimerkiksi tämä kuuden prosentin korotus, josta Tehy ja Super puhuvat, niin eihän valtakunnansovittelija voi sopia toisin palkkaharmonisointirahasta, joka menee lain mukaan kaikille hyvinvointialueiden sote-työntekijöille. Tämä on suuren luokan huijaus, mikä sinne on nyt tehty, ihan bluffi, hän sanoi.

Maanantai-iltana JHL, Jyty ja Juko tiedottivat perehtyvänsä sovintoratkaisuun.

–  Valtakunnansovittelijan ratkaisussa olevat palkankorotukset ja palkkaohjelma ovat täsmälleen samat kuin kesäkuussa muut osapuolet jo sopivat, Niemi-Laine sanoi tiedotteessa.

Palkansaaja- ja työnantajapuolen erilaiset luonnehdinnat hämmensivät tiedotustilaisuutta seuranneita laajasti.

–  En minäkään ymmärrä… Taitavat olla osapuolet lisäksi aivan eri mieltä siitä, mitä sovittu, kirjoitti entinen valtakunnansovittelija Minna Helle asiaa koskevassa keskustelussa Twitterissä.

Source Link is.fi