Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8ea3302a444199bd1818e8dfda2f3d00, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Baseball-lupaus Konsta Kurikka ei pyytele anteeksi – lataa hurjan tavoitteen jo tälle vuodelle – Uutisalue

Baseball-lupaus Konsta Kurikka ei pyytele anteeksi – lataa hurjan tavoitteen jo tälle vuodelle

Suomen baseball-lupaus Konsta Kurikka, 23, tavoittelee jo tulevalle syksylle sopimusta jonkin MLB-organisaation kanssa.

– Mitä agentin ja valmentajan kanssa olemme käyneet läpi, niin kyllä se on täysin realistista. Jos kaikki menee kesällä kuten on suunniteltu ja pelaan niin hyvin kuin odotusarvot ovat, Kurikka sanoo Yle Urheilulle.

Puheet kuulostavat kovilta, sillä Yhdysvaltain MLB-sarja on maailman kovin baseball-sarja. Sopimus ei toki tarkoittaisi heti parhaimpaan liigaan hyppäämistä, vaan pelaamista todennäköisesti toiseksi korkeammalla sarjatasolla minor leaguessa.

Joka tapauksessa Kurikan taustajoukot ovat kaavailleet, että Kurikka saisi MLB-sopimuksen tänä tai ensi vuonna.

– Asetan mieluummin odotusarvot korkeammalle kuin matalammelle. Ei tänne ole anteeksipyytelemään tultu, vaan pusketaan koko ajan eteenpäin ja asetetaan tavoitteita korkeammalle, Kurikka sanoo.

Konsta Kurikka kertoo MLB-tavoitteestaan

Konsta Kurikka harjoittelemassa Espoon Kara-hallissa

Konsta Kurikka pyrkii saamaan sopimuksen MLB-seuran kanssa jo tänä vuonna. Kuva: Pekka Tynell / Yle

Kesällä Pohjois-Amerikkaan

Kurikka pääsee antamaan näyttöjä Pohjois-Amerikkaan tänä kesänä. Hän on mukana MLB:n kehittämässä MLB Draft Leaguessa, joka koostuu kaksiosaisesta sarjasta. Aluksi mukana on amatööripelaajia ja collegepelaajia, minkä jälkeen on varaustilaisuus.

Kurikka ei tosin voi saada varausta, sillä varautilaisuus on ainoastaan yhdysvaltalaispelaajille. Tämän jälkeen jälkimmäisellä puoliskolla on mukana ammattilaispelaajia eli mukana on esimerkiksi juuri collegesta valmistuneita pelaajia.

– Olen kyllä innoissani. Onhan se ainutlaatuinen mahdollisuus. Pelitahti on myös kova, sillä lähes joka päivä pelataan, kun Euroopassa pelataan viikonloppuisin 2–3 peliä viikkoon.

Kurikan mukaan MLB-organisaatiot ja muut ammattilaisliigat etsivät liigasta pelaajia riveihinsä.

– Kaikki data, videot ja mahdolliset tiedot menevät kaikille MLB-organisaatioille. He sitten valitsevat ja etsivät pelaajia minor league -joukkueisiinsa.

Konsta Kurikka harjoittelemassa Espoon Kara-hallissa

Konsta Kurikka kärsi viime vuonna loukkaantumisesta. Tällä hetkellä hänen heittokätensä on kunnossa. Kuva: Pekka Tynell / Yle

Uusi kontroloidun heiton ennätys

Kurikka leireili helmi-maaliskuussa kuuden viikon ajan Pohjois-Amerikassa Christian Leen opissa valmistautumassa alkavaan kesään. Viime vuonna kymmenen kuukautta käsivammasta kärsinyt Kurikka sai esimerkiksi hiottua heittotekniikkansa hyvään kuntoon.

Hän heitti kontroloidulla heitolla parhaimmillaan 93 mailia eli 149,6 kilometriä tunnissa. Esimerkiksi vielä marraskuussa Kurikan kontroloitu heitto Dubaissa oli 90 mailia tunnissa.

– Kolme mailia näin lyhyeen aikaan on hyvä lisä.

Kurikka uskoo saavansa kummusta vielä paremman edun, kun hän saa baseball-kengät jalkaan.

– Todennäköisesti siihen saa muutaman mailin vielä kesän aikana lisää.

– Opin myös uuden syötön eli splitterin, joka on erittäin hyvä ase. Ne kaksi asiaa lähtivät konkreettisesti mukaan matkaan.

Pohjois-Amerikan reissun jälkeen Kurikka päätyi Saksan Bundesliigaan Guggenberger Legionären joukkueeseen. Paikka valikoitui käytännössä sen perusteella, että joukkue mahdollisti Kurikalle siirtymisen kesken kauden MLB:n Draft Leagueen.

– Yksi vaihtoehto oli Meksiko, mutta se on ehkä vielä pikkuisen liian eri maailma. Meksikossa saattaa ensimmäisen viikon jälkeen ovi käydä, jos homma ei toimi. Ehkä henkisesti parempi ottaa rauhallisesti ja tehdä selvä suunnitelma. Sitten Yhdysvaltoihin ja katsotaan, missä mennään.

Suomalainen baseball pelaaja Konsta Kurikka Yle Urheilun haastattelussa.

Pesäpalloa pelannut Konsta Kurikka siirtyi kesän 2020 jälkeen tavoittelemaan MLB-unelmaa. Kuva: Ilkka Klemola / Yle

Historiallinen tavoite

Kurikalla oli aiemmin suunnitelmana pelata ensi talvena uutta Baseball United -nimistä ammattilaissarjaa Lähi-idässä ja Aasiassa. Hän oli mukana jo viime marraskuussa, kun sarja näyttäytyi yleisölle kaksiosaisessa ottelutapahtumassa.

Baseball-lupaus sai reissullaan entisiltä MLB-supertähdiltä paljon hyviä vinkkejä muun muassa sen suhteen, mitä elämä baseballin huipulla vaatii. Tällä hetkellä mielessä on kuitenkin sopimus MLB:hen.

Pitkän tähtäimen tavoitteena on, että Kurikka debytoisi maailman kovimmassa liigassa muutaman vuoden päästä. Jos tavoite toteutuu, hän on ensimmäinen suomalaispelaaja MLB:ssä.

– Tuleeko se sitten 2027 vai 2028, niin sillä ei ole tavallaan väliä. Yritän totta kai tehdä koko ajan kovasti töitä ja kehittyä.

– Nyt on erittäin hyvä fiilis tekemisessä. Pääsen pelaamaan, mikä on totta kai iso juttu. Uskon, että tämän kesän aikana otan isoja askeleita eteenpäin.

Source Link yle.fi