Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f2dc8eea1549137c65daf5bfc55c90db, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
BBC: Ukraina tuhosi Venäjän lippulaivapommikoneen – Uutisalue

BBC: Ukraina tuhosi Venäjän lippulaivapommikoneen

Raporttien perusteella venäläinen pitkän kantaman pommikone on tuhoutunut ukrainalaisten tekemässä lennokki-iskussa.

BBC:n faktantarkastukseen keskittyneen BBC Verifyn analysoimissa, sosiaalisessa mediassa julkaistuissa kuvissa näkyy tulessa oleva Tupolev Tu-22M -pommikone. Alus on BBC:n mukaan kuvattu Pietarin eteläpuolisessa Soltsy 2 -lentotukikohdassa.

Koneen sanotaan tuhoutuneen Ukrainan tekemässä lennokki-iskussa.

Tu-22M:n kerrotaan voivan lentää kaksinkertaisella äänen nopeudella ja sitä on käytetty laajalti Ukrainaan tehtyihin hyökkäyksiin.

Venäjän puolustusministeriön antaman lausunnon mukaan kopterityyppinen lennokki olisi tehnyt hyökkäyksen kello kymmeneltä Moskovan aikaa lauantaina. BBC uutisoi, että puolustusministeriö on kertonut hyökkäyksen suuntautuneen ”Novgorodin alueella olevalle sotilaslentokenttälle”. Soltsy 2 -lentotukikohta sijaitsee kyseisellä alueella.

Ukraina ei ole kommentoinut tapausta.

Telegram-viestipalvelussa julkaistuissa kuvissa näkyy BBC Verifyn analysoinnin perusteella suuri tulipalo. Tuli on ikään kuin nielaissut aluksen, jolla on Tu-22M -koneelle tyypillinen nokkakupu.

Iskua pidetään esimerkkinä siitä, että Ukrainalla on kasvava kyky iskeä syvälle Venäjän alueille, vaikka yksittäisen lentokoneen tuhoaminen ei juurikaan vaikuta nykyisen 60 aluksen muodostamaan vahvaan lentokonelaivueeseen.

Ukrainan kerrotaan laukaisseen viime kuukausina kymmeniä kiinteäsiipisiä miehittämättömiä lennokkeja, joiden kohteena on ollut Moskova.

Source Link is.fi