Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bd059df0bc04220e3bbcc55b8b0dde48, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Turussa tulvi – Uutisalue

Turussa tulvi

Turkuun noin puoli seitsemän aikaan illalla iskenyt ”räjähtävä” rankkasade sai keskustassa aikaan runsasta tulvimista.

Turun keskustassa tulvi tiistaina rankkasateen seurauksena. Ilta-Sanomien lukijoiden lähettämissä videoissa näkyy, kuinka autot ajavat tulvivalla Turun Hämeenkadulla ja ihmiset varovat askeliaan.

Turussa oleva Minna Tarmi kertoo, että hetkellisesti Turkuun noin puoli seitsemän aikaan illalla iskenyt ”räjähtävä” rankkasade sai keskustassa aikaan runsasta tulvimista.

Tarmi kertoo katsoneensa, kuinka uskaliaat ihmiset ylittivät katuja jalat vedessä kahlaten Turun Hotelli Wiklundin kohdalla.

– Nyt kadut ovat jo kuivat, Tarmi kertoo.

Myös Fredrika af Hällström todisti Turun rankkasadetta. Hän kertoo, että Turun keskustassa tulvi rankkasateen johdosta jonkun aikaa tiistaina.

Forecan päivystävä meteorologi Anna Latvala kertoo, että Turun seudulla, kuten lähes koko Suomessa, on ollut tiistaina liikkeellä sadekuuroja, jotka ovat voineet yltyä hetkellisesti vahvoiksikin.

Tulvia syntyy, kun kaupunkialueiden sadevesiviemärit eivät pysty vetämään runsasta määrää vettä.

– Tämä [tulviminen] on aika tyypillinen kesäisissä kuurosateissa.

Eniten sadekuuroja on tullut tiistaina eteläisessä ja läntisessä Suomessa. Tämän hetken sääennusteen mukaan sadekuurot jatkuvat alueella vielä lähipäivien ajan.

Turun seudulla pahimmat sadekuurot alkavat olla kuitenkin jo tältä päivältä ohi.

Silti Turussa kannattaa varautua sadekuuroihin myös keskiviikkona, sillä Latvalan mukaan sadekuuroja esiintyy lähes koko Suomen alueella vielä keskiviikkona ja torstaina.

– Epävakainen säätyyppi ei ole lähdössä lähiaikoina mihinkään Suomesta.

Erityisesti sadekuuroja esiintyy lähipäivien aikana eteläisessä ja läntisessä Suomessa. Paikallisesti sateita voi tulla myös idässä ja pohjoisessa.

– Tällaiset pienialaiset kaupunkitulvat ovat mahdollisia pitkin tätä viikkoa.

Source Link is.fi