Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6e0280793f89d00a78f4d39fee484cbe, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Britannia asetti pakotteita nikkelikuningas Vladimir Potaninille – tällainen yhteys oligarkilla on Suomeen – Uutisalue

Britannia asetti pakotteita nikkelikuningas Vladimir Potaninille – tällainen yhteys oligarkilla on Suomeen

Britannia kertoo asettaneensa pakotteita oligarkki Vladimir Potaninille, kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters.

Britannian hallinto kutsui Potaninia Venäjän toiseksi rikkaimmaksi mieheksi. Potanin on Britannian mukaan on jatkanut varallisuutensa kerryttämistä ja Vladimir Putinin hallinnon tukemista hankkimalla omistukseensa venäläispankit Rosbankin ja Tinkoff Bankin sen jälkeen kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

Potaninin holding-yhtiö Interros osti Societe Generale -pankin osuuden Rosbankista sen jälkeen, kun ranskalaispankki ilmoitti poistuvansa Venäjältä huhtikuussa.

Britannian pakotelistauksen mukaan Potanin joutui listalle, koska hän on hyötynyt ja tukenut Venäjän hallintoa omistamalla tai hallinnoimalla Rosbankia.

Potanin on kaivosjätti Norilsk Nickelin suuromistaja 36 prosentin omistuksellaan. Myös nimellä Nornickel tunnettu yhtiö on maailman suurin palladiumin ja jalostetun nikkelin tuottaja. Potaninia onkin kutsuttu Venäjän nikkelikuninkaaksi.

Potaninilla on myös yhteyksiä Suomeen. Nornickel omistaa Harjavallan nikkelijalostamon, joka työllistää noin 300 ihmistä. Nornickel Harjavallan kautta Potanin omisti myös 40 prosentin osuuden jääkiekkoseura Jokerista huhtikuuhun saakka, jolloin Jari Kurri osti osuuden.

Britannia asetti uusia pakotteita kaikkiaan 13 henkilölle, joiden joukossa oli muun muassa liike-elämän ja finanssialan vaikuttajia.

– Tänään ilmoitetut pakotteet näyttävät, että mikään eikä kukaan ole pakotteiden ulottumattomissa, ei edes Putinin sisäpiiri, Britannian hallituksen tiedottaja sanoi.

Source Link is.fi