Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_515e5f8bfec9bb8920c387191d58e8bf, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
HS: Sopiva lämpötila suomalaiselle on +14 astetta – Uutisalue

HS: Sopiva lämpötila suomalaiselle on +14 astetta

Helteet ovat jatkuneet tällä viikolla koko maassa ja lämpöennätyksiäkin on rikottu.

Helsingin Sanomien mukaan elimistön kannalta parasta olisi kuitenkin, että helteet päättyisivät ja tilalle tulisi ikuinen syksy, sillä suomalaisen elimistö ei ole tottunut lämpöön.

Kansanterveystieteen professori Jouni Jaakkola Oulun yliopistosta kertoo Helsingin Sanomille, että lämpötilan ollessa +14 astetta kuolleisuus on Suomessa kaikkein vähäisintä. Jaakkolan mukaan kuolleisuus alkaa nousta heti, kun tuo raja ylittyy.

HS:n mukaan helleaaltojen aikana tapahtuu vuosittain 200–400 kuumuuden aiheuttamaa kuolemaa. Jaakkolan mukaan ennenaikaiset kuolemat tulevat lisääntymään, kun ilmaston lämpeneminen jatkuu.

Suomalainenkin tottuu Jaakkolan mukaan lämpimään ympäristöön hiljalleen, jos esimerkiksi muuttaa lämpimämpään maahan. Fysiologinen sopeutuminen tapahtuu viikon kahden kuluessa.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Henri Nyman kertoi tiistaina Ilta-Sanomille, että helteeseen on luvassa helpotusta ensi viikolla.

Nymanin mukaan ensi viikon alussa Suomessa lämpötila on laajalti 18–23 astetta, mutta Etelä- ja Kaakkois-Suomessa elohopea saattaa nousta vielä keskiviikkona lähelle 25 astetta. Loppuviikosta ilma saattaa kylmentyä edelleen. Nyman kuitenkin muistuttaa, että ensi viikon ennusteissa on vielä hajontaa.

Source Link is.fi