Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4a916ea8813d931051fc3e9cfc1503ca, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Britannian maastohiihtäjiltä hätähuuto – kausi vaarassa – Uutisalue

Britannian maastohiihtäjiltä hätähuuto – kausi vaarassa

Britannian maastohiihdon maajoukkue yrittää kerätä rahaa tulevaan kauteen joukkorahoituksella.

Hiihtäjät Andrew Musgrave, Andrew Young, James Clugnet, Joe Davies ovat allekirjoittaneet tiedotteen keräyksestä. He kertovat keräyssivustolla maastohiihtoon menevistä kuluista.

Otsikolla ”Britannian maastohiihtomaajoukkue tarvitsee apuasi” julkaistun jutun mukaan tavoitteena on saada kasaan 75 000 puntaa (noin 87 000 euroa). Tällä summalla joukkue pystyisi maksamaan MM-kisojen ja maailmancupissa muutaman avainkisan kulut.

MM-kisat hiihdetään ensi talvena Slovenian Planicassa.

Maajoukkue kertoo, että sen ensi kauden ohjelma on auki huonon rahatilanteen takia.

Brittien mukaan koko kauden läpivienti maksaa yli 300 000 puntaa (n. 350 000 euroa), kun mukaan on laskettu tarvittavan henkilökunnan ja harjoitusleirien sekä kisoihin liittyvät muut kulut.

Viime viikolla avattu keräys oli tuottanut keskiviikkoiltapäivään mennessä noin 11 000 puntaa. Yleisimmät lahjoitukset ovat olleet 5–100 puntaa eli 6–116 euroa per henkilö, suurimmat 500 puntaa.

Moni lahjoittaja on perustellut sivustolla päätöstään sillä, että maastohiihto tarvitsee elinvoimaisuutensa takaamiseksi useita eri maita, jotta laji ei näivety todella pienen piirin kilpailuiksi.

Norjalainen hiihtovaikuttaja Guri Knotten ehdotti hiljattain, että hiihdon välineistöä ja etenkin voitelua tulisi tasapäistää niin, että kaikilla kilpailijoilla olisi samat voiteet suksissaan.

– Pienemmillä resursseilla hiihdossa toimivien maiden pitää käyttää suuri osa budjetistaan voiteluun ja välineistöön. Se vie heiltä resursseja pois muusta, kuten varsinaisesta urheilijoiden kehittämisestä, Knotten sanoo norjalaisen VG-lehden mukaan.

Source Link is.fi