Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4ebde84f8e5f0275e78b0e16516918aa, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Bruce Willisillä oli Die Hardin kuvauksissa poikkeuksellinen vaatimus – yksi alue kehossa herätti huolen – Uutisalue
Banner Before Header

Bruce Willisillä oli Die Hardin kuvauksissa poikkeuksellinen vaatimus – yksi alue kehossa herätti huolen

Ensimmäinen Die Hard -elokuva teki Bruce Willisistä elokuvatähden. Kuvausten aluksi tuottaja kuitenkin joutui ottamaan Willisin puhutteluun.

Ensimmäinen Die Hard mullisti Hollywoodin 1980-luvun toimintaelokuvat nostamalla pääosaan lihaskimppujen sijaan aivan tavallisen miehen, 33-vuotiaan Bruce Willisin. Elokuvan menestys vuonna 1988 teki Willisistä kertaheitolla elokuvatähden.

Die Hardin ensimmäisinä kuvauspäivinä marraskuussa 1987 ohjaaja John McTiernan törmäsi kuitenkin yllättävään ongelmaan: Willis ei luottanut häneen.

McTiernan vastaa puhelimeen New Yorkista ja kertoo syyn. Taustalla olivat Willisin kokemukset television suosikkisarjan Konnankoukkuja kahdelle kuvauksista.

– Willis oli työskennellyt monien tv-ohjaajien kanssa, mutta monet heistä eivät olleet olleet kovinkaan taitavia, McTiernan kuvailee.

– Hänen hiuksensa olivat paikoittain ohenemassa, ja hän yritti pitää huolen, että tätä ei huomaisi elokuvasta.

Vuosina 1985–1989 tehdyssä kepeässä Konnankoukkuja kahdelle -sarjassa Bruce Willis esitti pomoonsa (Cybill Shepherd) ihastuvaa yksityisetsivää. Kuva: ABC / Album / Zuma / MVPhotos

Parina ensimmäisenä päivänä Willis tepasteli Die Hardin lavasteissa ja yritti vaatia, että hänen esittämänsä poliisi John McClane seisoisi vain tietyissä paikoissa, jotta kuvausvalo ei osuisi hänen hiuksiinsa takaapäin.

Apuun säntäsi lopulta elokuvan tuottaja, joka selitti Willisille, ettei se ollut tarpeen. Die Hardia kun ei tehty samanlaisella kiireaikataululla kuin tv-sarjoja.

– Willis ei ollut tajunnut, että meidän työtä elokuvantekijöinä oli automaattisesti pitää huoli siitä, että hän näyttäisi elokuvassa hyvälle. Kun hän ymmärsi tämän, hän oli erittäin iloinen, McTiernan kertoo.

Ohjaaja John McTiernan (oik.) ja Bruce Willis sarjan kolmannen elokuvan Die Hard – Koston enkeli (1995) kuvauksissa. Kuva: Cinergi Pictures / Album / Zuma / MVPhotos

Sympaattisesta John McClanesta tuli Willisin kuuluisimpia rooleja, jota hän näytteli viimeisen kerran viidennessä Die Hard -elokuvassa vuonna 2013. McTiernanilla on oma näkemys siitä, miksi sarjan ensimmäinen elokuva muistetaan yhä.

– Die Hardissa on hyvä sydän. Se on aika herttainen elokuva. Monien toimintaelokuvien tunnelma on ilkeämielinen ja vihainen, ja Die Hard ei ollut sellainen. Siksi ihmiset pitävät siitä.

WIllis vetäytyi näyttelemisestä maaliskuussa 2022. Helmikuussa 2023 hänen perheensä kertoi, että Willis sairastaa frontotemporaalista dementiaa.

– Hänen perheensä on toiminut tässä asiassa hienosti. Tämä muistuttaa, että myös elokuvatähdet ovat oikeasti ihmisiä ja että jotkut kauheista asioista, jotka tapahtuvat tavallisille ihmisille, tapahtuvat myös elokuvatähdille, McTiernan sanoo.

– On kauhean surullista, että tämä tapahtui Brucelle.

McTiernan osallistuu Night Visions -elokuvafestivaalille Helsingissä ke–la 17.–20.4. ja on läsnä elokuviensa näytöksissä.

Lue lisää: Pysyvä kuulovaurio ja työuupumus – Bruce Willis koki kovia Die Hard -kuvauksissa

Lue lisää: Die Hard 30 vuotta! Menestystä seurasi karu tragedia: tähtiohjaaja salakuunteli työtoveriaan, valehteli FBI:lle ja päätyi vankilaan

Die Hard – Vain kuolleen ruumiini yli, pe 19.4. klo 20.00 Bio Rex Lasipalatsi, Helsinki.

Source Link is.fi