Banner Before Header

CIA:n ex-pomo Petraeus jyrähti Venäjälle ydin­aseista: ”Tuhoaisimme kaikki Venäjän joukot”

Yhdysvallat on antanut Venäjälle vakavan varoituksen maan uhkailtua ydinaseiden käytöstä Ukrainassa.

Keskustiedustelupalvelu CIA:n entinen johtaja, eläkkeellä oleva neljän tähden kenraali David Petraeus totesi Yhdysvaltojen liittolaisineen tuhoavansa kaikki Venäjän joukot Ukrainassa – Mustanmeren laivasto mukaan lukien – jos Venäjän presidentti Vladimir Putin päättäisi käyttää maassa ydinaseita.

– Hypoteettisesti, vastaisimme Naton johdolla kollektiivisella voimaponnistuksella, joka hävittäisi kaikki venäläiset joukot, jotka näkisimme ja tunnistaisimme Ukrainan taistelukentillä ja Krimillä sekä jokaisen laivan Mustallamerellä, Petraeus jyrähti sunnuntaina ABC News -uutiskanavan haastattelussa.

Koska Ukraina ei kuulu Natoon, Venäjän ydinaseiden käyttö Ukrainassa ei laukaisisi Petraeusin mukaan automaattisesti sotilasliiton artiklaa 5, joka vaatii sotilasliitolta puolustusta yhteisrintamassa.

Petraeus sanoi, että Yhdysvallat ja Nato tulisivat silti vastaamaan Venäjälle.

– Se olisi niin hirveää, ettei siihen voisi olla vastaamatta. Kukaan ei halua kärjistymistä tässä asiassa, mutta meidän olisi osoitettava, ettemme hyväksyisi sitä.

Petraeus pohti, että ydiniskun aiheuttaman säteilyn leviäminen Nato-maihin voitaisiin ehkä myös tulkita hyökkäykseksi sotilasliittoa kohtaan.

Entinen CIA-johtaja toteaa Venäjän taistelutilanteen Ukrainassa olevan jo nyt peruuttamattoman epätoivoinen, ja se voi muuttua vaan entistä tukalammaksi.

Petraeusin mukaan edes ydinaseet eivät saisi käännettä aikaan Venäjälle, mutta niiden uhka on silti otettava hänen mielestään vakavasti.

Source Link is.fi