David Coulthardilta kovaa puhetta: Valtteri Bottaksen olisi pitänyt saada Mercedekseltä kenkää jo kesällä

Entinen F1-kuljettaja David Coulthard on sitä mieltä, että Mercedes teki virheen, kun se ei korvannut kuljettajaansa Valtteri Bottasta George Russellilla jo MM-sarjan kesätauolla.

Bottas, 32, siirtyy ensi kaudeksi pienempään talliin Alfa Romeolle. Brittilupaus Russell, 23, tulee hänen tilalleen Williamsilta.

Coulthard uskoo, ettei Mercedes halunnut tehdä siirtoa, koska Bottaksen vauhti oli hyvää ja talli halusi olla lojaali suomalaista kohtaan. Coulthard olisi itse tehnyt toisin.

– George edustaa tulevaisuutta. Talli on sitoutunut häneen ensi vuodesta eteenpäin. Luulen, että Mercedes halusi mieluummin kunnioittaa Bottaksen tämän kauden loppuun kestävää sopimusta, kuin että he olisivat piristäneet tallia ottamalla motivoituneen kakkoskuskin, britti sanoo GP Blogille.

– Mutta kuinka motivoitunut Valtteri voi olla, kun hän tietää, että lähtee tallista?

Mercedeksen kuskinvaihdosta tiedotettiin ennen Italian GP:tä syyskuussa. Sen jälkeen Bottas on ajanut hyvin. Hän voitti aika-ajot ja sprintin Monzassa, aika-ajot Meksikossa ja sprintin Brasiliassa.

Varsinaiset osakilpailut Meksikossa ja Brasiliassa päättyivät Bottakselta kuitenkin pettymykseen huonojen lähtöjen vuoksi. Tallikaveri Lewis Hamilton sen sijaan onnistui nostamaan itsensä voittoon 10. lähtöruudusta Brasilian GP:ssä.

Lue lisää: Mercedes vaatii uutta tutkintaa Max Verstappenin kohu­tempusta – syynä tuore todiste

Lue lisää: Yksityiskohta Lewis Hamiltonin ylivoimaisessa F1-autossa käynnisti hurjan spekulaation – käyttääkö Mercedes kepulikonstia?

Lue lisää: Tuolileikki päättyi – tässä ovat kauden 2022 F1-kuskit

Lue lisää: Valtteri Bottaksen uusi tallikaveri on valittu

Lue lisää: Max Verstappen pakotti Lewis Hamiltonin ulos radalta F1-kisassa – näin hollantilainen selitti kohutilannetta

Lue lisää: Kimi Räikkönen heitti herjaa Mick Schumacherille – sitten vitsi kävi karulla tavalla toteen

Source Link is.fi