Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_56316e9a0d6b1eaad704c7e260e3fd3b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Debbie, 9, löydettiin murhattuna vuonna 1972 – nyt tekijä selvisi – Uutisalue

Debbie, 9, löydettiin murhattuna vuonna 1972 – nyt tekijä selvisi

Murhaajan henkilöllisyyden selviämiseen johti dna-tutkimuksessa tapahtunut kehitys.

Debbie Lynn Randallin veli kiitti tiedotustilaisuudessa virkavaltaa siitä, että tytön tapaus saatiin selvitettyä kaikkien vuosien jälkeen. Kuva: Cobb County Gov

Tammikuussa 1972 yhdeksänvuotias Debbie Lynn Randall katosi matkalla pesulasta kotiin Cobbin piirikunnassa, Yhdysvaltojen Georgiassa. Matka oli vain puolisen korttelia.

Ainoa merkki tytöstä oli kadulle kaatunut pesuaine.

16 päivää myöhemmin tytön ruumis löytyi laajojen etsintöjen jälkeen. Tyttö oli raiskattu ja murhattu. Rikoksen tekijästä ei löytynyt paikalta riittävästi vihjeitä, ja tapaus jäi selvittämättä.

Nyt Randallin murhaajan henkilöllisyys on kuitenkin vihdoin varmistunut, Cobbin piirikunnan syyttäjänvirasto tiedottaa. Murhaajan kerrotaan olevan William B. Rose, joka oli rikoksen aikaan 24-vuotias.

Rose ei kuitenkaan joudu vastaamaan teostaan, sillä mies teki itsemurhan vuonna 1974.

Kylmiin tapauksiin erikoistunut rikostutkija Ron Alter kertoi tiedotustilaisuudessa CBS Newsin mukaan, että Rosen sukulaisia asui samalla alueella kuin Randall. Hänen mukaansa kaksikko tuskin kuitenkin tunsi toisiaan.

– Jos hän ajoi ohi, hän varmasti näki tytön. Uskon että kyse oli siitä, että tilaisuus mahdollisti rikoksen. Hän näki tytön yksinään ja sieppasi hänet, Alter sanoi.

Rosella oli aiempia alkoholinkäyttöön liittyviä pidätyksiä. Alterin mukaan on mahdollista, että Rose surmasi itsensä sen takia, että pelkäsi vankilaan joutumista.

Toivon että äitini olisi täällä, mutta tiedän, että hän on taivaassa nyt ja tämä on vihdoin ohi.

Tekijän löytymiseen johti kehitys dna-tutkimuksessa. Ruumiin löytymispaikalta oli saatu kerättyä todisteita, joista saatiin erotettua tekijän dna:ta. Ensin rikostutkijat saivat tunnistettua murhaajan perheenjäsenen, ja lopulta murhaajan ruumis kaivettiin ylös dna-tunnistuksen vahvistamiseksi.

Randallin äiti kuoli leukemiaan vuonna 2018 ja hänen isänsä kuoli viime vuonna. Tytön veli Melvin oli mukana tiedotustilaisuudessa, jossa kerrottiin tapauksen ratkeamisesta.

– Toivon että äitini olisi täällä, mutta tiedän, että hän on taivaassa nyt ja tämä on vihdoin ohi. Me haluamme vain kiittää teitä kaikkia siitä, että mahdollistitte tämän päivän.

Source Link is.fi