Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7adaa2d8f03566a619279df3f75ab03f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Desmond Tutun ruumis tuhkattiin nestekäsittelyn avulla energian säästämiseksi – tämä oli arkkipiispan oma toive – Uutisalue

Desmond Tutun ruumis tuhkattiin nestekäsittelyn avulla energian säästämiseksi – tämä oli arkkipiispan oma toive

Arkkipiispa Desmond Tutun ruumis on tuhkattu ”vesituhkauksella” eli nestekäsittelyn avulla, kertoo News24-sivusto.

Tutun hautajaisia vietettiin lauantaina Kapkaupungissa Etelä-Afrikassa.

Arkkipiispan tuhkat haudattiin St. Georgen katedraaliin, jossa myös juhlava, mutta koruton hautajaisjumalanpalvelus pidettiin päivää aiemmin.

Nobelin rauhanpalkinnon ihmisoikeustyöstä saanut Desmond Tutu tunnettiin vaatimattomuudesta, ja hän oli antanut ohjeistukset hautajaisistaan. Hän halusi hyvin yksinkertaisen puuarkun, kukkien sijaan lahjoituksia hyväntekeväisyyteen, ja nestetuhkauksen.

Menetelmä on toistaiseksi sallittu vain harvassa maassa

Nestekäsittelyssä tuhkaus perustuu lämmön, paineen ja kemikaalien yhdistelmään, jotka yhdessä liuottavat vainajan kiihdytettyä maatumista muistuttavassa prosessissa.

Prosessista jäljelle jäänyt luusto kuivatetaan ja muunnetaan hautaseremoniassa käytettäväksi tomuksi.

Krematoriolaitteen kehittäneen brittiläisen LBBC Technologiesin oman ilmoituksen mukaan laite tuottaa krematorioon verrattuna kolmanneksen vähemmän kasvuhuonekaasuja ja käyttää vain seitsemäsosan energiasta.

Ihmisessä olleet metallit voidaan myös kerätä talteen.

Nestetuhkaus on toistaiseksi mahdollista vain joissakin maissa. Menetelmä on sallittu muun muassa joissakin Yhdysvaltojen osavaltioissa.

Business Insiderin (siirryt toiseen palveluun) mukaan menetelmä esiteltiin Etelä-Afrikassa vuonna 2019.

Eläessään Tutu puhui niin tasa-arvon kuin luonnonsuojelun puolesta.

Source Link yle.fi