Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_1fbc05080596c2361930d67870661e04, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Dmitri Peskov kommentoi väitteitä Navalnyin äidin painostamisesta – ”Absurdia” – Uutisalue

Dmitri Peskov kommentoi väitteitä Navalnyin äidin painostamisesta – ”Absurdia”

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kommentoi maanantaina väitteitä, joiden mukaan viranomaiset olisivat painostaneet kuolleen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin äitiä suostumaan suljettuihin hautajaisiin.

Navalnyin tiedottaja Kira Jarmysh sanoi viime viikolla, että venäläiset olivat uhanneet haudata Navalnyin vankileirin alueelle, mikäli perhe ei suostu suljettuihin hautajaisiin.

– Nämä ovat absurdeja väitteitä. Käytännössä kaikki Navalnyin tukijat ovat tavalla tai toisella etsintäkuulutettuja, ja kaikki käytännössä ulkomailla. Heidän lausuntoihinsa tulisi suhtautua sen mukaisesti, Peskov sanoi Tassin mukaan.

Peskov väitti myös, että Kremlillä ei ole mitään osuutta Navalnyin hautajaisten järjestämiseen.

– Tämä ei ole meidän asiamme tai etuoikeutemme. Valtiojohto ei säätele näitä asioita millään tavalla. On tiettyjä menettelytapoja, jotka suoritetaan sääntöjen mukaisesti tällaisissa tilanteissa, Peskov muotoili.

Navalnyi kuoli perjantaina 16. helmikuuta vankileirillä Siperiassa.