Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4f3aeb60f2db9996185ef6125fe12ed8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Suora lähetys: Orban puhui Unkarin parlamentille – ”Tänään ratifioidaan Ruotsin Nato-jäsenyys” – Uutisalue

Suora lähetys: Orban puhui Unkarin parlamentille – ”Tänään ratifioidaan Ruotsin Nato-jäsenyys”

IS seuraa Unkarin parlamentin äänestystä hetki hetkeltä tässä artikkelissa. Parlamentin istunto alkaa kello kahden jälkeen. Ruotsin ratifioinnista on määrä äänestää noin kello 17.

Unkarin parlamentti äänestää maanantaina noin kello 17 Suomen aikaa Ruotsin Nato-jäsenyyden ratifioinnista. Unkari on viimeinen Nato-maa, joka ei toistaiseksi ole ratifioinut Ruotsin jäsenyyttä.

Parlamentin istunto alkaa kello 14:n jälkeen. Aikataulu elää, mutta tämän hetkisen tiedon mukaan äänestyksen on määrä tapahtua aikaisintaan noin kello 17.

SVT:n mukaan äänestys tapahtuu kello 17–19 välillä.

Äänestystä seurataan suorassa lähetyksessä noin kello 14.10 alkaen. Artikkelin alaosaan avautuu hetki hetkeltä -seuranta.

Ennakkoon vain yhden äärioikeistopuolueen odotetaan äänestävän ratifiointia vastaan.

Ratifiointiprosessia voi mutkistaa se, että Unkarin parlamentin on tarkoitus hyväksyä samalla Katalin Novakin ero presidentin tehtävästä. Ratifiointiin tarvitaan presidentin allekirjoitus, mikä jää Novakin seuraajan tai sijaisen hoidettavaksi. Myös seuraajan valinnasta on tarkoitus päättää maanantaina.

Unkari jäi viimeiseksi ratifioijaksi sen jälkeen, kun Ruotsin ja Turkin välinen Nato-solmu viimein avautui ja Turkki ratifioi Ruotsin jäsenyyden tammikuussa.

Ruotsin kanssa yhtä aikaa toukokuussa 2022 Naton jäsenyyttä hakenut Suomi on ollut jo kymmenen kuukautta Naton jäsenmaa. Suomenkin jäsenyyden ratifiointia viivyttivät pisimpään Turkki ja Unkari.

Unkarin parlamentin äänestyksen jälkeen ratifiointiasiakirja on vielä talletettava fyysisesti Yhdysvaltain ulkoministeriöön, minkä jälkeen pääsihteeri Jens Stoltenberg voi kutsua Ruotsin liittymään Naton jäseneksi. Parhaimmillaan sinikeltainen lippu voi nousta salkoon Naton päämajan edustalla Brysselissä jo tämän viikon lopulla.

Source Link is.fi