Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_65022cf8238236a3338b2cc945b72369, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Dramaattinen loppuratkaisu! Tampa Bay teki voittomaalin aivan viime hetkellä – Stanley Cup -finaali enää voiton päässä – Uutisalue

Hallitseva mestari Tampa Bay on jo voiton päässä Stanley Cup -finaalista. Lightning katkaisi New York Rangersin kahdeksan kotivoiton putken, kun se voitti Madison Square Gardenissa pelatun ottelun lukemin 3–1 ja siirtyi ensimmäistä kertaa itäisen konferenssin finaalisarjassa kuskin paikalle.

Tampa johtaa sarjaa nyt voitoin 3–2, ja sillä on mahdollisuus varmistaa paikka Stanley Cupin finaalissa varhain sunnuntaina, kun se kohtaa Rangersin seuraavan kerran kotonaan Floridassa. Rangers on pakkovoiton edessä.

– Peli oli hyvä ja tasainen jääkiekko-ottelu, joka olisi voinut kääntyä kummalle vain. Harmittaa hävitä tällainen ottelu. Tampa on hyvä joukkue, siksi he ovat mestareita. Meidän täytyy taistella, tehdä parhaamme ja viedä sarja seiskapeliin, Rangersin päävalmentaja Gerard Gallant sanoi pelin jälkeen

Tampan ratkaisijaksi nousi puolustaja Mikhail Sergatshjov. Sergatshjov teki joukkueensa tasoitusosuman ja oli suuressa roolissa Ondrej Palatin viimeistelemässä 2–1-maalissa, joka ratkaisi ottelun.

Rangersin Ryan Lindgren aloitti maalinteon toisessa erässä. Lindgrenin laidasta laukoma kiekko meni maskin takaa maaliin. Tampa tuli tasoihin, kun Sergatshjovin rannelaukaus siniviivalta löysi tiensä pelaajien välistä verkkoon.

Tampa iski loppuhetkillä

Joukkueet pelasivat etenkin ottelun alkupuoliskon tunnustelevasti. Ottelu oli tilanteessa 1–1 aivan viimeisille minuuteilla saakka. Kun pelikellossa oli alle kaksi minuuttia jäljellä, Tampan avausmaalin tehnyt Sergatshjov laukoi kiekon kohti Rangersin maalia. Kiekko kimposi TampanPalatista ohi Rangersin maalivahti Shestjorkinin.

Maali oli Palatille pudotuspelien kahdeksas osuma. Brandon Hagel viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

Lopussa nähtiin vielä nahistelua, kun Tampan Steven Stamkos ja Rangersin Alexis Lafreriere pudottivat hanskat jäähän ja vaihtoivat iskuja.

Molempien joukkueiden maalivahdit pitivät ajoittain joukkuettaan pystyssä. Tampan Andrei Vasilevski torjui 24 vetoa (torjuntaprosentti 96,0), samoin Rangers-virkaveli Igor Shestjorkin (92,3).

Kaapo Kakko ei päässyt tehopisteille. Kakko oli jäällä hieman yli 10 minuuttia.