Banner Before Header

Duuma äänesti: Pyytää Putinia tunnustamaan Donetskin ja Luhanskin itsenäisyyden

Venäjän parlamentin alahuone eli duuma on tiistaina hyväksynyt täysistunnossaan päätöslauselmaehdotuksen, jossa presidentti Vladimir Putinia pyydetään tunnustamaan Itä-Ukrainassa sijaitsevat niin kutsutut kapinallistasavallat itsenäisiksi valtioiksi.

Duuman päätöksestä kertoi parlamentin puhemies Vjatsheslav Volodin Telegram-tilillään, ja asiasta kertoo myös muun muassa RT-kanava. Volodinin mukaan duuman vetoomus lähetetään Putinille välittömästi.

Volodinin mukaan Kiova ei noudata Minskin sopimusten ehtoja ja Venäjän kansalaiset sekä Venäjän ”maanmiehet” Itä-Ukrainassa vaativat pikaista tukea ja apua.

Volodinin mukaan Venäjän kansanedustajat uskovat, että DNR:n ja LNR:n (”Donetskin ja Luhanskin kansantasavallat”) itsenäisyyden tunnustaminen muodostaisi pohjan, jonka avulla näiden alueiden asukkaiden turvallisuus voidaan varmistaa.

Venäjän kansanedustajat kertovat uskovansa, että näin alkaisi myös prosessi, joka johtaisi näiden kansantasavaltojen itsenäisyyden kansainväliseen tunnustamiseen YK:n periaatteiden mukaan.

Source Link is.fi