Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9af2aac123b5b15439fa9d2613943615, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Eero Hirvoselle paras sijoitus maailmancupissa kolmeen vuoteen – valmentaja kertoo tuloksen kullanarvoisesta merkityksestä – Uutisalue

Eero Hirvonen oli viides Klingenthalin maailmancupissa yhteislähtökilpailussa.

Katso, kuinka Eero Hirvonen liiti viidenneksi maailmancupissa!

Eero Hirvonen oli sunnuntaina yhdistetyn maailmancupissa Klingenthalin ensimmäisesssä kilpailussa viides.

Tulos on Hirvoselle paras maailmancupissa kolmeen vuoteen henkilökohtaisissa kilpailuissa. Viimeksi Hirvonen oli yltänyt viiden parhaan joukkoon kolme vuotta sitten myös Klingenthalisssa.

Kilpailumuoto muuuttui lauantaina sääolojen takia. Mäkeä ei kisattu lainkaan. Hiihto-osuus käytiin massalähtönä ja mäkiosuus sitten varhain sunnuntaina.

Hirvosen henkilökohtaista valmentajaa ja Yle Urheilun asiantuntijaa Petter Kukkosta tulos lämmitti.

– Palkintokorokesija lähestyy kilpailu kilpailulta. Otepään massalähdössä Eero oli seitsemäs, nyt viides, Kukkonen kertoi Urheilustudiossa.

Hirvonen oli Klingenthalin yhteislähtöhiihdossa seitsemäs. Mäessä sijoitus siis vielä hieman parani.

– Tämä hyppy menee parempaan kolmannekseen ja oli hirmuhyvä kilpailuhyppy, Kukkonen toteaa.

Kukkonen nosti esiin hyvän sijoituksen tuoman henkisen puolen vaikutuksen.

– Vaikka menestysvuosia on ja kyvykkyys tiedetään, pätevyyden tunne ja itseluottamus häviää nopeasti, Kukkonen toteaa.

Hirvosen uran paras kausi on ollut toistaiseksi 2017–2018, kun hän nappasi viisi palkintokorokesijaa maailmancupissa. Sitä edeltävällä kaudella tuli ensimmäinen palkintokorokesija. Sen jälkeen Hirvosella on ollut vaikeuksien sävyttämiä vuosia.

Hirvonen väläytteli nyt alkukaudesta jo kesä-GP -kiertueella, kun hän voitti yhden kilpailun ja oli toisessa kolmas. Kukkonen muistuttaa, että talven maailmancup on kuitenkin eri asia.

– Itseluottamusta pitää rakentaa pala palalta. Nämä ovat kullanarvoisia kilpailuja. Toivottavasti tulee esiin vanha Eero ja siellä alkaa näkyä eye of the Tiger, Kukkonen totesi.

Kilpailun voitti Itävallan Johannes Lamparter. Ilkka Herolan suoritus mäessä jäi vaisuksi. Herola oli lopputuloksissa 18:s.

Muista suomalaisista Jesse Pääkkönen 42:s, Otto Niittykoski 45:s ja Waltteri Karhumaa 50:s.

Sunnuntaina käydään Klingenthalissa vielä toinen maailmancup-kilpailu. Mäkiosuus on parhaillaan käynnissä TV1:ssä ja Yle Areenassa. Hiihto-osuus tulee suorana TV2:sta ja Yle Areenasta kello 13.55 alkaen.