Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_46b60184c174dec2794a44aab7ff1776, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Eeva: Jörn Donnerin vanha salarakas sai odottamattoman yhteydenoton – pian 76-vuotias Penelope oli jo matkalla Suomeen – Uutisalue

Eeva: Jörn Donnerin vanha salarakas sai odottamattoman yhteydenoton – pian 76-vuotias Penelope oli jo matkalla Suomeen

Jörn Donnerin leski Bitte Westerlund kutsui miehensä entisen salarakkaan Suomeen, paljastaa Eeva-lehti.

Kun kulttuurivaikutta Jörn Donner kuoli tammikuussa 2020, hänen vaimonsa Bitte Westerlund, 63, jäi pohtimaan, kuinka hyvin hän todella tunsi oman miehensä.

Puolison työhuoneesta löytyi kilokaupalla papereita, kirjeitä ja päiväkirjoja, joita Westerlund alkoi hiljalleen käymään läpi. Salapoliisityön seurauksena leskelle selvisi, että hänen puolisonsa oli elänyt salattua elämää, johon kuului myös romansseja avioliiton ulkopuolella.

Westerlund löysi miehensä päiväkirjoista kaikkiaan parikymmentä naisystävää, joista osaa hän oli tapaillut heidän yhteisen elämänsä aikana. Hän soitti useille päiväkirjojen naisista saadakseen tietää enemmän puolisostaan.

Yksi naisista oli australialainen Penelope Hall, jonka Donner oli tavannut viimeksi vuonna 1988 – samana vuonna, kun Westerlundin ja Donnerin esikoispoika Daniel syntyi maailmaan. Varsinainen suhde tapahtui jo vuosia aiemmin, ennen Bitten ja Jörnin tapaamista. Asiasta kertoo Eeva-lehti.

Kuin ihmeen kaupalla Westerlund sai yhteyden 76-vuotiaaseen Halliin, joka kertoi hänelle kaiken suhteestaan Donneriin.

– Olin yllättynyt, kun sain Bitten viestin Jörnin kuoleman jälkeen. Jörn oli tärkeä osa nuoruuttani, mutta siitä on niin kauan, Hall kertoo Eevassa.

Naisilla synkkasi lopulta niin hyvin, että he ystävystyivät ja sopivat tapaamisen Suomeen, Eeva kertoo.

– Jos olemme rakastaneet samaa miestä, meidän pitääkin tavata ja olla ystäviä, Westerlund kommentoi lehdelle.

Bitte Westerlund on käynyt läpi melkoisen matkan tutustuessaan edesmenneen miehensä menneisyyteen. Kuva: Aleksi Jalava

Jörn Donner ja Bitte Westerlund tapasivat vuonna 1983. Westerlund oli tuolloin 23-vuotias opiskelija, kun taas Donner oli 50-vuotias ja jo hyvin tunnettu Suomessa ja maailmalla. Ikäeroa parilla oli 28 vuotta.

– Hän oli kosmopoliitti, ja se oli minusta erityisen kiehtovaa, Westerlund kertoi Ilta-Sanomille elokuussa.

Donnerin ja Westerlundin avioliittoon mahtui paljon hyvää, mutta viimeisinä vuosina pari vietti runsaasti aikaa erillään. Donnerista tuli Westerlundin mukaan ”ärtyisä ukko”, joka pitkälti vain halusi murjottaa kotonaan. Jörn Donner menehtyi keuhkosairauteen tammikuussa 2020.

– En voinut jättää uppoavaa laivaa, Westerlund kommentoi sitä, miksei jättänyt sairasta miestään hänen oikuistaan huolimatta. Kuva: Aleksi Jalava

Bitte Westerlundin ja Jörn Donnerin avioliitosta on kirjoitettu myös kirja, joka julkaistiin aiemmin tänä vuonna. Philip Teirin kirjoittama J&B Kohtauksia eräänlaisesta avioliitosta (Otava) on kuvaus siitä, kuinka Bitte Westerlund alkoi selvittää puolisonsa elämää postuumisti.

Source Link is.fi