Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4f3aeb60f2db9996185ef6125fe12ed8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ei toista kertaa tulta ryysyihin – sisäministeri Rantasen mukaan Suomi on ottanut rajasulussa opikseen – Uutisalue

Ei toista kertaa tulta ryysyihin – sisäministeri Rantasen mukaan Suomi on ottanut rajasulussa opikseen

Sisäministeri ei antanut A-studiossa tarkempaa aikataulua sille, kuinka kauan itärajaa aiotaan pitää kiinni.

Sisäministeri Mari Rantanen (ps.) painotti maanantain A-studiossa, että Suomi ei taivu Venäjän hybriditoiminnan edessä.

Päivi Suikkanen,

Kai Jaskari

Sisäministeri Mari Rantanen (ps.) ei pidä mahdollisena, että raja-asemia avattaisiin tässä vaiheessa. Hallituksen päätöstä rajasulun jatkamisesta odotetaan kuluvalla viikolla.

– Tässähän nähtiin joulukuussa, mitä siitä [rajan avaamisesta] seurasi. Toista kertaa ei kannata ottaa tulta ryysyihinsä, kuvaili Rantanen A-studiossa maanantaina.

Rantanen tilannekuva Suomen itärajalla ei ole muuttunut mihinkään.

– Rajan toisella puolella on odottamassa huomattavan paljon ihmisiä. Toisaalta Venäjän toiminta ei näytä muuttuneen, ministeri tiivistää.

Suomen itäraja on ollut yhtäjaksoisesti suljettuna lähes kaksi kuukautta. Itäraja on kiinni voimassa olevan päätöksen mukaisesti sunnuntaihin 11. helmikuuta saakka.

Rantanen ei antanut aikataulua rajasulun jatkolle. Hallitus huolehtii hänen mukaansa rajojen sulkemisella ensisijaisesti kansallisesta ja kansalaisten turvallisuudesta.

– Emme taivu tällaisen painostuksen edessä. Rajasulkua jatketaan niin kauan kuin on tarpeen. Toivomme, että loppu tällaiselle olisi näkyvissä, mutta toistaiseksi sitä ei ole.

Rajanylityspaikkojen väliaikaisen sulkemisen tavoitteena on ollut pysäyttää laiton maahantulo itärajalla.

Virallisten raja-asemien sulkeminen ei ole hiljentänyt itärajaa ei kokonaan. Suomeen tuli tammikuun aikana Venäjältä maastorajan yli laittomasti yhteensä 33 henkilöä.

Rajavartiolaitoksen tietojen mukaan Venäjän rajan puolella on edelleen satoja tai jopa tuhansia kolmansien maiden kansalaisia, joilla on halu tulla Suomeen ilman asianmukaisia asiakirjoja.

Juttua päivitetään.

Katso maanantain A-studio Yle Areenassa.

Source Link yle.fi