Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_cea0f67d9e1c99477ac907f1845f5c15, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ella Lymin, 25, kuuluisat vanhemmat antoivat hänelle yhden neuvon ja hän teki juuri päinvastoin – lataa suorat sanat kommenteista, joita ihmiset möläyttävät – Uutisalue

Ella Lymin, 25, kuuluisat vanhemmat antoivat hänelle yhden neuvon ja hän teki juuri päinvastoin – lataa suorat sanat kommenteista, joita ihmiset möläyttävät

25-vuotias Ella Lymi sai näyttelijävanhemmiltaan Tiina Lymiltä ja Eero Aholta aikanaan yhden elämänohjeen: tee mitä haluat, mutta älä ryhdy näyttelijäksi. Tytär päätti kuitenkin toimia juuri päinvastoin.

Ella Lymi valmistuu ensi keväänä maisteriksi teatterikorkeakoulusta ja onkin päässyt vasta aluillaan olevan uransa aikana näyttelemään sekä teatterin lavoilla että kameroiden edessä.

Lisäksi Lymi luo uraa muusikkona ja on julkaissut jo useamman singlen. Hänen musiikkiaan on kuultu muun muassa suomalaiselokuvissa Äkkilähtö sekä Vuosisadan häät. Seuraava single, LOL, julkaistaan perjantaina.

Lymille on ollut lapsesta asti selvää, että hän haluaa työskennellä luovalla alalla. Villiksi lapseksi itseään kuvaileva näyttelijänalku on jo pienestä pitäen keksinyt ja kertonut ihmisille tarinoita sekä rakastanut laulamista.

Taide olikin nuorelle Lymille ennen kaikkea tapa päästää riehakkuuttaan ulos ilman, että häntä tuomittiin siitä. Perinteinen koulunpenkin kuluttaminen sen sijaan on aina ollut naiselle vierasta.

– Tavallinen koulumuotti ei oikein sopinut mulle, koska en oo yhtään sen tyyppinen oppija. Sen takia onkin hauskaa, että musta tulee mun molempien vanhempien suvun ensimmäinen maisteriksi valmistuva, Lymi naurahtaa.

Monet aloittelevat artistit taistelevat päästäkseen julkisuuden valokeilaan, mutta Lymin kokemukset ovat täysin päinvastaiset. Koko Suomen kansan tuntemat näyttelijävanhemmat ovat luonnollisesti herättäneet Lymin ympärillä olevissa ihmisissä kiinnostusta. Tämän vuoksi Lymi onkin saanut jo lapsesta asti osakseen huomiota vierailtakin ihmisiltä.

– Muistan, että oli jengiä, joka kyseli mun vanhemmista. Ja joskus oli jotain otsikoita, jotka tuntui ahdistavilta.

Vaikka julkisen ammatin ja esiintymisen varjopuolet olivat Lymillä tiedossa jo ennen oman uran varsinaista alkua, ei palo näyttelemistä ja musiikkia kohtaan sammunut. Lymi kirjoitti ahkerasti omia kappaleitaan ja äänitti ensimmäiset demonsa itse jo lukioikäisenä nuorisoasiainkeskuksella Helsingissä. Samaisilla demoilla hän solmi 18-vuotiaana levytyssopimuksen.

Myös intohimo näyttelemistä kohtaan säilyi läpi paikoittaisten epäonnistumistenkin, ja Lymi pääsi sisään teatterikorkeakouluun kolmannella yrittämällään vuonna 2018.

Useat Lymin unelmat alkoivat siis käydä yllättäen toteen, mutta saavutusten myötä hänelle paljastui, että vanhempien heittämässä vitsikkäässä uravalintakommentissa oli ehkä jotain perääkin. Oman uran etenemisestä ja unelmien toteutumisesta oli nimittäin vaikea iloita, kun muut antoivat kunnian menestymisestä Lymin sukunimelle. Ikäviä kommentteja tuli sekä tuntemattomilta että pahimmillaan myös tutuilta.

– Ihmiset haluavat aina puhua mun vanhemmista. Ja sitten kyseenalaistetaan sitä, miksi mä saan jotain töitä tai miksi pääsin teatterikorkeakouluun. Muistan sen päivän kun pääsin kouluun, se oli tosi onnellinen päivä. Tuntui tosi paskamaiselta, kun oli tehnyt paljon töitä, ja jotkut yritti ottaa sitä multa pois.

– Esimerkiksi kerran kun sain yhden roolin, niin yksi hyvän päivän tuttu sanoi, että totta kai mä sain sen roolin mun sukunimen takia. Silloin muistan, että se kommentti meni jopa vähän ihon alle. Kyllä se tuntuu paskalta, summaa Lymi saamiaan kommentteja.

Tylyistä kommenteista huolimatta Lymi luo julkisuuteen aktiivisesti itsestään juuri sellaista kuvaa kuin itse haluaa. Laulaja-näyttelijän Instagram-tili on kuin avoin kirja, ja Lymi pyrkiikin antamaan elämästään mahdollisimman realistisen ja silottelemattoman kuvan.

– Välillä sosiaalisesta mediasta tulee sellainen olo, että naisen ainut tehtävä on olla jotenkin söpö. Se ei oo sellaista sisältöä, mitä mä haluun luoda.

Naiseuteen liittyvien stereotypioiden rikkominen on osa Lymin brändiä, mutta lisäksi hänen räväkkä ja suorasukainen persoonansa paistaa läpi myös hänen musiikistaan. Lymi ei nimittäin pelkää käyttää lyriikoissaan ronskiakaan kieltä tai käsitellä tabuaiheita, vaikka se saisi ihmiset jättämään hänen kappaleitaan kuuntelematta.

– En halua liikaa ajatella, että näin ei saa sanoa tai tältä ei saa näyttää. Voi olla, että joitain ärsyttää, mutta toisaalta kaikkia ärsyttää aina joku asia, Lymi toteaa.

Laulaja-näyttelijänä, kahden näyttelijän tyttärenä ja enemmän tai vähemmän koko ikänsä julkisuudessa eläneenä Lymi on oppinut, että hänen alallaan ei pärjää kuin paksulla nahalla. Lymi kertoo, että erityisesti opinnot teatterikorkeakoulussa ovat kasvattaneet hänen kanttiaan. Nykyään, jos joku vihjaa Lymin menestyneen vain sukunimensä ansiosta, osaa Lymi suhtautua kommentteihin niiden vaatimalla tavalla.

– Joskus sanon suoraan, että toi oli mun mielestä tosi tyhmä kommentti. Että jos sulla ei ole muuta sanottavaa, niin sitten meillä ei ehkä ole keskusteltavaa.

– Yleensä koetan myös nähdä, miksi joku ihminen sanoo niin kuin sanoo. Yleensähän se kertoo siitä, että ihmisellä on joku asia huonosti tai sitä harmittaa joku asia sen omassa elämässä.

Source Link is.fi