Banner Before Header

Elon Musk kysyi seuraajiltaan miljardien dollarien Tesla-osakkeiden myynnistä – Twitter-kansa vastasi ”kyllä”

Sähköautovalmistaja Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on aiheuttanut jälleen hämmennystä Twitter-kommenteillaan.

Musk pohti viikonloppuna pitäisikö hänen myydä kymmenen prosenttia Teslan osakkeistaan. Muskin mukaan hän tekee päätöksen saamansa palautteen perusteella.

Tulosten mukaan noin 42 prosenttia vastaajista vastusti osakkeiden myyntiä ja 58 prosenttia kannatti, minkä pohjalta näyttää siltä, että Musk myy osakkeensa.

Uutiskanava CNBC:n mukaan Muskia uhkaa 15 miljardin dollarin veromätkyt osakeoptioista, minkä takia hänen on ehkä joka tapauksessa pakko myydä osakkeensa.

Musk sai optionsa vuonna 2012. Hän ei nosta yhtiöstään tavanomaista palkkaa, joten hänen palkkionsa tulee osakejohdannaisista ja Teslan kurssinoususta.

Musk sai tällöin option 22,8 miljoonaan osakkeeseen 6,24 dollarin kappalehintaan. Viime perjantaina Teslan osake sulkeutui 1 222,09 dollariin, minkä perusteella hänen voittonsa on lähes 28 miljardia dollaria.

Optiot sulkeutuvat ensi vuoden elokuussa, jolloin lankeaa myös niistä maksettava vero. Tämä on CNBC:n laskelmien mukaan noin 15 miljardia dollaria.

Musk ei ole kommentoinut veroväitteitä, mutta totesi Twitterissä, että ainoa tapa hänelle maksaa veroja on osakkeiden myynti.