Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_56d4140a9eac10e815ae946dc00f73b1, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Emil Ruusuvuoren komea tenniskausi päättyi tylysti – ”Paljon tuli matkakilometrejä, osasyy loukkaantumiselle” – Uutisalue

Emil Ruusuvuoren komea tenniskausi päättyi tylysti – ”Paljon tuli matkakilometrejä, osasyy loukkaantumiselle”

Tennisässä Emil Ruusuvuori sai alkuviikosta ikäviä uutisia. Hän oli tuntenut kipua vatsassaan, ja lääkärintutkimuksissa paljastui, että vatsalihaksessa on repeämä.

Vamma pakotti Ruusuvuoren vetäytymään Helsingin ATP-haastajaturnauksesta. Samalla kausi päättyi hivenen etuajassa.

– Ei ollut enää mahdollisuutta yrittää täällä. Repeämä näkyi ihan selvästi. Asia tuli itselleni vähän yllätyksenä, Ruusuvuori kertasi loukkaantumistaan keskiviikkona Talin tenniskeskuksessa Helsingissä.

Jos loukkaantumisesta pitäisi kaivaa jotain myönteistä, se löytyy ajankohdasta. Ruusuvuoren oli määrä pitää joka tapauksessa viikon loma ja aloittaa sitten fysiikkaharjoittelujakso.

Katse Australian avoimissa

Suomen ykköspelaajan mukaan vamma ei vaikuta fysiikkaharjoitteluun ”hirveästi”. Ruusuvuoren pitäisi olla täydessä pelikunnossa kauden alkaessa. Tulevan vuoden avausurakka odottaa tammikuussa Australiassa, jossa on määrä pelata kauden ensimmäinen grand slam -turnaus.

– En ole asettanut Australian avoimiin tarkkoja tavoitteita. Tilanne on ollut kaikille melko vaikea, ja aika pimennossa on eletty, Ruusuvuori sanoo.

Pimennolla hän viittaa koronavirustilanteeseen, jonka vuoksi Australian avointen järjestäminen ja ajankohta olivat pitkään mysteereitä.

Ruusuvuoren suunnitelmissa on pelata Australian avoimissa kaksin- ja nelinpeliä. Australiassa nelinpelipariksi saattaa tulla yhdysvaltalainen Mackenzie McDonald.

Päättyvä vuosi on ollut Ruusuvuorelle ensimmäinen kokonainen kausi tenniksen ylimmällä tasolla. Vuoteen on mahtunut useita ilonhetkiä.

– Oli hyvä vuosi, vaikka paljon parannuskohteitakin on. Tuli monta hyvää voittoa ja hyviä kisoja. Vuosi on ollut siisti siinäkin mielessä, että pääsin pelaamaan isot kisat. On ollut fiilis, että on kivempi olla kiertueella ja elää sitä elämää. Olen oppinut enemmän talon tavoille, Ruusuvuori sanoo hymyillen.

Ruusuvuori toivoo ensi vuodelle paljon otteluita

Jatkuva turnausrumba matkustamisineen, peleineen ja koronarajoituksineen on tehnyt vuodesta samalla raskaan. Ruusuvuori myöntää, että pieni loma tulee tarpeeseen.

– Paljon tuli matkakilometrejä. Se näkyy ja on varmasti osasyynä tähän loukkaantumiseenkin, Ruusuvuori pohtii.

Vastaus tulee nopeasti kysymykseen vuoden yksittäisestä kohokohdasta.

– Ensimmäisenä tulee mieleen Miamin-turnaus. Matsit olivat hyviä, ja tuli monta hyvää päänahkaa, Ruusuvuori muistelee.

Neljännelle kierrokselle edennyt Ruusuvuori kukisti Miamin Masters-turnauksessa muun muassa maailmanlistan nykyisen kolmosen Alexander Zverevin.

Ruusuvuori on ollut kaksinpelin maailmanlistalla parhaimmillaan sijalla 66. Se on komea sijoitus, mutta suomalaispelaaja haluaa enemmän. Tuoreimmalla listalla sijalla 92 oleva Ruusuvuori myöntää, että kehittymisen varaa on monella osa-alueella.

– Ensimmäinen asia ensi vuodelle on, että pysyn terveenä. Toinen on saada paljon matseja. Yritän pitää standardini mahdollisimman korkealla, saada hyviä pelillisiä jaksoja enemmän ja menestyä tasaisesti koko vuoden. Se olisi ideaalitilanne.

Source Link yle.fi