Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6a5d7af1969ff5e5026d8007543530f5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Energiateollisuus hallituksen esittämästä hätäpaketista: ”Rauhoittava tieto” – Uutisalue

Energiateollisuus hallituksen esittämästä hätäpaketista: ”Rauhoittava tieto”

Energia-alan elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö Energiateollisuus pitää hallituksen esittämää 10 miljardin kriisipakettia energiayhtiöille myönteisenä asiana, sanoo Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä.

– Energiateollisuus pitää myönteisenä sitä, että hallitus on päässyt asiassa ratkaisuun, ja samankaltaisia päätöksiä ovat tekemässä myös muiden maiden hallitukset, Leskelä sanoo.

Hallituksen esittämän paketin yksityiskohtia ei ole vielä julkaistu, eikä sen sisältöä ole Leskelän mukaan vielä käyty sähköyhtiöiden kanssa läpi. Pääpiirteittäin esitys vaikuttaa kuitenkin positiiviselta.

– Tämä on markkinoita ja ennen kaikkea yhtiöitä ja niiden rahoittajia rauhoittava tieto, että valtio ilmaisee kantansa tällä tavoin, Leskelä sanoo.

Hänen mukaansa vaikuttaa siltä, että paketista on Suomessa sähköntuotantoa harjoittaville yhtiöille riittävästi apua.

– Jää nähtäväksi, kuinka markkinat kehittyvät. Paketti on kuitenkin kooltaan merkittävä ja se kattaa ainakin tällä hetkellä näköpiirissä olevat tarpeet. Pidemmälle ei tietysti voi ennustaa, Leskelä sanoo.

Hallitus esittää 10 miljardin euron valtuutusta, jonka pohjalta valtio voi myöntää energiayhtiöille lainoja ja takauksia. Taustalla on energia-alan huoli rahoituksesta yhtiöiden moninkertaistuneiden vakuusvaatimusten vuoksi.

Valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk) mukaan paketissa ei ole kyse vastikkeettomasta rahan jakamisesta, vaan tiukoin ehdoin myönnettävistä lainoista ja lainantakauksista.

Laina- ja takausohjelman valtuutta esitetään eduskunnan hyväksyttäväksi valtion kolmannessa lisätalousarviossa maanantaina 5. syyskuuta valtioneuvoston yleisistunnossa.

Ohjelman esitetään olevan voimassa vuoden 2023 loppuun saakka. Laina-ajoiksi esitetään enintään kahta vuotta.

Source Link is.fi