Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a76d96990b650d2b78f40c534d383455, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Espanjan syyttäjäviranomaiset avasivat esitutkinnan jalkapallopomo Rubialesista – edessä voi olla syyte seksuaalisesta ahdistelusta – Uutisalue

Espanjan syyttäjäviranomaiset avasivat esitutkinnan jalkapallopomo Rubialesista – edessä voi olla syyte seksuaalisesta ahdistelusta

Espanjan naisten ensimmäistä jalkapallon MM-kultaa varjostava suutelukohu eteni virallisille tahoille. Rubialesin äiti lukittautui kirkkoon ja ryhtyi nälkälakkoon poikansa puolustamiseksi.

Luis Rubiales eroaa tehtävästään.

Luis Rubialesia vastaan aloitettiin esitutkinta. Kuva: Getty Images

Juuso Koskinen,

STT Urheilu

Espanjan syyttäjäviranomaiset ovat avanneet esitutkinnan, jonka kohteena on Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubialesin toiminta. Rubiales suuteli epäsopivasti suulle Espanjan naisten jalkapallomaajoukkueen pelaajaa Jennifer Hermosoa naisten MM-kisojen Espanjan mestaruusseremonian aikana. Esitutkinta voi mahdollisesti johtaa syytteeseen seksuaalisesta ahdistelusta.

– Kansallisen oikeuden syyttäjät ovat avanneet esitutkinnan faktoista, jotka voivat muodostaa syytteen seksuaalisesta ahdistelusta. He ottavat myös yhteyttä Hermosoon ja tarjoavat hänelle mahdollisuuden nostaa kanne 15 päivän sisällä, oikeuden lausunnossa sanottiin uutistoimisto AFP:n mukaan.

Tutkinta avattiin Hermoson esittämien kommenttien takia. Hermoso on muun muassa kutsunut suudelmaa ei-toivotuksi, mikä jätti hänelle haavoittuvaisen olon ja jonka jälkeen hän tunsi olevansa ahdistelun uhri.

– Jennifer Hermoson julkiset lausunnot huomioon ottaen seksuaalinen teko, jonka kohteena hän oli, ei ollut yhteisymmärrykseen perustava, oikeuden lausunnossa todettiin.

Tässä video kohun aiheuttaneesta tilanteesta.

Suutelukohu paisunut entisestään

Espanjan naisten ensimmäistä jalkapallon MM-kultaa varjostava suutelukohu on paisunut jatkuvasti. Espanjan urheiluministeri Miquel Iceta ilmoitti sunnuntaina, että maan hallitus pyytää urheiluasioista päättävää tuomioistuinta kokoontumaan pohtiakseen Rubialesin erottamista.

Espanjan naisten jalkapallomaajoukkueen valmennustiimistä peräti 11 ilmoitti lauantaina eroavansa tehtävästään protestina Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtajaa Rubialesia vastaan. Päävalmentaja Jorge Vilda on BBC:n mukaan kritisoinut epäsopivaa suudelmaa, muttei ole ilmoittanut irtisanoutuvansa.

Aikaisemmin Espanjan jalkapalloliitto (RFEF) kertoi ryhtyvänsä oikeustoimiin Hermosoa vastaan hänen Rubialesista esittämiensä kommenttien vuoksi. Rubiales taas on ilmoittanut, ettei hän jätä pestiään kritiikistä huolimatta. Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa puuttui kuitenkin peliin ja kertoi lauantaina asettaneensa Rubialesin toimintakieltoon 90 päivän ajaksi.

– Toimintakielto koskee kaikkia jalkapalloon liittyviä toimia niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla, Fifa tiedotti.

Pelaajayhdistys Futpron perjantaina julkaisemassa lausunnossa Hermoso ja 80 muuta maajoukkuepelaajaa kieltäytyivät pelaamasta maajoukkueessa niin kauan kuin liiton nykyinen johto jatkaa.

Aiemmin maanantaina Rubialesin äiti ilmoitti menevänsä nälkälakkoon vastustaakseen poikansa ”vainoa” ja ”epäinhimillistä kohtelua”.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Rubialesin äiti Angeles Bejar lukitsi itsensä maanantaina kirkkoon ilmoittaen, että hänen nälkälakkonsa kestää niin kauan, kunnes ”oikeus toteutuu”.

Source Link yle.fi